Web Analytics

Cătălin Chelu, acționarul majoritar de la Alprom și Electroargeș, a murit într-un spital din Amman

de | 9.12.2014 14:47 | Actualitate

Omul de afaceri Cătălin Chelu, acționar majoritar la Alprom și Electroargeș, condamnat definitiv la şase ani de închisoare în dosarul „Mită la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat argeșean Dan Valentin Fătuloiu, a murit la un spital din Amman, potrivit informaţiilor transmise, marţi, de MAE. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că acesta a decedat luni 8 decembrie într-un spital din Amman.
În 8 septembrie, omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul „Mită la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.
Trei zile mai târziu, Cătălin Chelu a fost dat în urmărire naţională de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare în mandatului de executare a pedepsei.
Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului şef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar – trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să „îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia”.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii