Web Analytics

Cătălin Bulf: „Sperăm ca, în 2024, dl. Cristian Diaconescu să fie preşedintele României”

de | 8.04.2021 14:27 | Actualitate, Politica si Administratie

Marți, 6 aprilie, în cadrul conferinței PMP Argeș au participat Cătălin Bulf, liderul PMP Argeș, Eduard Dima și Cristian Diaconescu, președinte al Partidului Mișcarea Populară și candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024. „Noi sperăm ca, în 2024, domnul Cristian Diaconescu să fie președintele României. Ne dorim ca, în 2024, să participăm de unii singuri și independenți la cele patru rânduri de alegeri: locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Să încheiem cu zvonistica de fuziune cu diverse partide sau de asocieri. Deocamdată, programul nostru este că vom participa singuri la alegeri”, a subliniat Cătălin Bulf la începutul conferinței.
„Am trăit toată viața cu naivitatea că sunt în țara lui Brâncuși, în țara lui Cioran, a lui Enescu și, peste noapte, am devenit țara lui Șoșoacă. Pentru mine, ca fost secretar de stat al Ministerului Economiei, anul trecut a însemnat un an de muncă, încercând să reorganizez societăți și să le pot aduce în poziția de a primi fonduri europene și apoi s-a ivit, în toamnă, Planul Național de Redresare și de Reziliență. Cred că suntem o țară unică în Uniunea Europeană. Producem fără bani europeni „șoșoci” în fiecare zi. Producem online, la televizor, numai industrie nu facem și nu înțeleg de ce nu facem. Pentru că avem posibilitatea să producem plus valoare și bogăție în România (…)”, a mai declarat Cătălin Bulf.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu: „Nu putem aștepta 3 ani, sperând ca din greșelile altora să se îndrepte votul spre Partidul Mișcarea Populară”

Cristian Diaconescu, președinte PMP: „Într-adevăr, Partidul Mișcarea Populară nu a intrat în Parlament. În primul rând, este un vot sancționatoriu, care, în mod categoric, va presupune foarte rapid evaluări și analize și decizii în partid. Pot să vă spun că, într-adevăr, nu ne vom pierde identitatea politică, nu ne interesează niciun fel de alianță, niciun fel de fuziune. Am văzut diverse zvonuri lansate, pot să vă confirm formal că sunt false. Avem în partid cu toții convingerea că este nevoie de un partid distinct, serios, conservator, de dreapta, pro-european din punct de vedere al valorilor fundamentale, de respectarea cărora depinde soarta fiecăruia și a țării. Avem timp să ne recreăm aceste elemente fundamentale pentru un partid politic, subliniez însă că ne trebuie niște analize interne și aș pune o întrebare retorică: e mai bine în Parlament, în Guvern fără Partidul Mișcarea Populară? Nu ne propunem să vindem iluzii. În structura de conducere sunt, dincolo de cei care au avut un anume scor electoral, și oameni care au exercitat funcții de identitate publică la cel mai înalt nivel, miniștrii, secretari de stat.
Având în vedere numărul foarte mare de aleși locali în Partidul Mișcarea Populară, suntem al treilea partid după PSD și PNL din acest punct de vedere. Interesul și responsabilitățile acestor aleși locali pentru comunitatea care i-a ales reprezintă două elemente la care vom privi foarte atent. Colegii noștri aleși locali vor primi instrucțiuni în ceea ce privește implicarea, dincolo de critica politică, în tot ceea ce înseamnă combaterea pandemiei. Acești aleși cu miile au fost votați nu neapărat ca să stea în sediile de partid și să comunice cât de prost se guvernează la București. Să iasă și din sediile de partid și în consiliile de administrație ale școlilor, unde de drept fac parte, și să arate că din partea Partidului Mișcarea Populară pot face diferența. Este un alt tip de abordare. Suntem într-un proces intern de concretizare a unor măsuri, dar nu putem pierde timpul, nu putem aștepta 3 ani, sperând ca din greșelile altora să se îndrepte votul spre Partidul Mișcarea Populară. Proiecte pozitive poți promova, poți construi și când nu ai un număr foarte mare de aleși locali și în condițiile în care nu faci parte din Parlament”.

Citește și Cristian Diaconescu, ales preşedinte al PMP la congresul de la Sinaia

Citește și Cătălin Bulf, președinte PMP Argeș: ”Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale! Voi milita să li se facă dreptate”

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii