Web Analytics
scris miercuri, 21.02.2024

Cât va mai fi șantier la Muzeul Județean Argeș? Declarații oficiale

Alte două proiecte vor fi implementate de Consiliul Județean Argeș la Muzeul Județean, pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii,

Cât va mai fi șantier la Muzeul Județean Argeș? Declarații oficiale

Citește și: Update. Cum a murit Petre Măsală. Primarul din Stolnici a aflat de dimineaţă

Cel puțin așa a anunțat, printr-un comunicat de presă, Marius Nicolaescu, vicepreședinte al CJ Argeș, care, însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională și de Cornel Popescu, manager al Muzeului Județean, s-a aflat pe șantierul de vechiului sediu al Muzeului.

Aici, proiectul cu fonduri europene (valoarea – 20 milioane lei, fără TVA) de consolidare și restaurare a intrat în ultima etapă, stadiul lucrărilor fiind la 90%. Edificiu reprezentativ al Piteştiului, ridicat în 1898-1899 sub coordonarea arhitectului-antreprenor Dimitrie Maimarolu, aici a fost primul sediu al Prefecturii Argeș. 

Consiliul Județean Argeș are și alte proiecte în derulare pe zona de cultură care, suntem convinși, că vor avea un impact pozitiv în viața culturală a județului. Știu că au fost voci care ne-au criticat pe nedrept că nu investim în cultură, dar oricine poate vedea că cele mai ample proiecte sunt exact în acest domeniu” – a spus vicele Marius Nicolaescu, potrivit sursei citate.

Suntem în ultima etapă a lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Muzeului Județean Argeș, fostul sediu al Prefecturii Argeș. Vorbim de o adevărată bijuterie arhitectonică a municipiului Pitești și a județului Argeș, astfel că așteptăm cu deosebit interes recepția acestei lucrări pentru a putea amenaja expozițiile de bază – Științe ale Naturii și Istorie – și astfel să venim în întâmpinarea marelui public care va putea vizita acest minunat obiectiv„, a declarat, la rându-i, managerul Cornel Popescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *