Web Analytics

Casa Verde Fotovoltaice. Ce condiţie trebuie îndeplinită în cel mult 90 de zile pentru a nu pierde finanţarea

de | 7.09.2023 21:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cei 90 de mii de beneficiari ai programului Casa Verde îşi aleg acum instalatorii. 500 de firme se află pe lista publicată, cu întârziere, de autorităţi. Cei care vor să-şi producă singuri energie au la dispoziţie 90 de zile să încheie un contract pentru montajul instalaţiei.

Citește și: Cât timp va mai fi în vigoare schema de plafonare a prețurilor la energie și gaze


Prin programul „Casa Verde”, 20.000 de lei dă statul, iar 2.000 de lei trebuie să plătească beneficiarul. Cu aceşti bani vă puteţi instala pe casă 6 panouri cu o putere de 3 kW. Sistemul poate produce 3.500 de kWh pe an, adică în medie 300 de kWh pe lună. Se poate astfel asigura consumul doar în zilele cu soare. Când produceţi mai mult, puteţi introduce surplusul în sistem şi tot de acolo veţi putea primi înapoi în anotimpul rece.

Citește și: Colonelul (rez) Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Şeful SIPI Argeş era de faţă la discuţiile despre sifonarea unor informaţii clasificate!”


La ora actuală, sunt racordați aproape 200 de prosumatori pe zi. În total, sunt 80.000 și se estimează să ajungă la circa 140.000 până la sfârșitul acestui an. Cei mai mulți beneficiari se află în Ilfov, Timiș, Dolj, Arad şi Argeș.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *