Web Analytics
scris vineri, 28.10.2022

Casa „Bobancu”, refuzată iarăși de Primăria Pitești

Consiliul Local Pitești a votat din nou pentru neexercitarea dreptului de prempțiune asupra achiziționării unui imobil din monumentul istoric Casa „Bobancu”, aflat la nr. 51, pe bvd. I. C. Bratianu din Pitești. Proiectul a trecut cu o abținere din partea unui consilier local. Proprietarii au vrut să vândă acum o parte din casă și teren la prețul de 340. 000 de euro.

Casa „Bobancu”, refuzată iarăși de Primăria Pitești

Și în septembrie au vrut să vândă o parte din casă, cu 225.000 euro, dar consilierii au votat, în ședința CL din 29 septembrie, tot neexercitarea dreptului de preempțiune. Primăria a motivat atunci că nu mai are alocate suficiente fonduri.

Citește și Cumpărarea „Casei Bobancu” se amână. Sunt 5 proprietari şi doar unul vrea să vândă

Citește și Proprietarii Casei „Bobancu” vor retragerea dreptului de preemţiune al Primăriei Piteşti

Casa „Bobancu”are cinci proprietari și este formată din cinci părți distincte. În 2019, Consiliul Local a votat exercitarea dreptului de preempțiune pentru achiziționarea acesteia, dar numărul mare de proprietari nu a permis o negociere unitară asupra prețului până acum. În 2021, Primăria a cerut alipirea celor cinci imobile pentru a se negocia unitar prețul, dar proprietarii au refuzat.

Până acum, Primăria Pitești a achiziționat „Casa Coandă”, în care funcționează Casa Căsătoriilor și, în această vară, fostul sediu PDL, din fața Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”. Detalii, AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *