Web Analytics

Carnetul de partid ne apără de radiaţii

de | 16.03.2022 13:11 | Actualitate, Opinii, Politica si Administratie

Mi s-a luat o piatră de moară de pe inimă. Și am șters din agenda cu spaime generate de invazia Rusiei în Ucraina un eventual atac al platformei nucleare de la Mioveni. Din fericire, Argeșul este un Silicon Valley al cercetării și producției de combustibil nuclear, prin ICN, RATEN și FCN. Din nefericire, poziționarea geografică a acestor entități pe platforma de la Mioveni ne expune ca județ, în caz de război. Însă, cum spuneam, suntem la adăpost de orice agresiune, de când diverși politicieni și atârnători cu expertiză și-au găsit loc de muncă acolo. Fie la Institutul de Cercetări Nucleare şi RATEN, fie la Fabrica de Combustibili Nucleari. Fraților, suntem salvați! De drone și de rachete, ba chiar și de pamflete, dacă rușii vor să ne anihileze şi cu așa ceva. Carnetul de partid e cel mai puternic scut împotriva radiațiilor, în caz că Putin vrea să înfigă vreo rachetă în pădurea nucleară de la Mioveni. Și asta fiindcă ultimii specialiști dintr-o promoție celestă de politruci nou angajați pe platforma nucleară sunt, conform publicaţiei „Instituţiile Statului”, ginerele deputatului Adrian Miuțescu și consilierul piteștean USR Ionuț Gherase.

Citește și Adrian Miuțescu, urmărit penal de DNA pentru că ar fi intervenit în numirea unui șef la Protecţia Consumatorilor

Mi-l și închipui pe Adrian Miuțescu la un consiliu de familie și de război, la care îi cere imperativ ginerelui Alexandru Stan să abandoneze combinageala de partid și antreprenoriatul de proximitate liberală, ca să apere țara. Cum? Angajându-se urgent și pe salariu mare la Fabrica de Combustibili Nucleari. La fel, mi-l imaginez pe deputatul #rezist Ionuț Moșteanu stând o noapte întreagă cu picioarele într-un lighean cu apă rece spre a redacta o directivă de partid. Una esențială pentru siguranța județului Argeș, prin care să-l oblige pe inginerul Ionuț Gherase, specialist mai mult prin trebile și țevile de la Apă și Canal, să meargă pe front la RATEN. Adică la, ca să cităm exact din Wikipedia, „Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară, o regie strategică de importanță națională, care coordonează activitatea de cercetare în domeniul energeticii nucleare și asigură menținerea și dezvoltarea suportului științific și tehnologic pentru Programul Energetic Nuclear Național”.

Suntem salvați, fraților! Haideți să ne ocupăm în liniște de campania agricolă de primăvară, că de radiații ne salvează ginerele lui Miuțescu și bichonul politic al lui Moşteanu! Plus o altă somitate din rezerva de cadre a Termoficării, Sorin Apostoliceanu (născut doctrinar dintr-un tată PSD-ist – Gentea şi o mamă liberală – Miuţescu sau viceversa, că nici specialiştii în genetică politică nu s-au lămurit încă) şi catapultat direct din biroul lui Ludovic Orban pe scaunul de director economic la RATEN. Game over, gospodin Putin! Pe la noi, prin Argeş, nu veţi trece! Mi-i şi închipui pe ginerele lui Miuţescu, pe pudelul lui Moşteanu şi pe Sorin Apostoliceanu stând cu carnetele de partid, pe post de scuturi antirachetă, la poarta platformei nucleare de la Mioveni. Nici pastile de iod nu ne mai trebuie, că ne apără politicienii de radiaţii.

P.S. Dincolo de ironie, e chiar o blasfemie cu această hemoragie de politicieni angajaţi într-un domeniu atât de sensibil cum e cel reprezentat de platforma nucleară de la Mioveni. Oare SRI are un punct de vedere pe această temă?

Citește și Deputatul Ionuț Moșteanu cere liberalilor să desființeze pensiile speciale ale primarilor

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole