Web Analytics

Carlos Alcaraz a câştigat turneul de grand slam US Open

de | 12.09.2022 08:02 | Actualitate, Home, Sport

Spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingându-l în finală pe norvegianul Casper Ruud, 23 de ani, numărul 7 ATP.

Alcaraz s-a impus cu scorul de 6-4, 2-5, 7-6 (1), 6-3, în trei ore şi 20 de minute. Datorită acestui succes, spaniolul urcă de pe locul 4 mondial pe prima poziţie în clasamentul ATP şi scrie istorie, el devenind cel mai tânăr lider ATP.

Citește și: A murit Florin Hidișan, fostul fotbalist de la FC Argeș

“Este ceva la ce visam din copilărie – să fiu numărul unu în lume, să fiu campion la un grand slam. Am muncit foarte mult pentru asta”, a declarat sportivul la ceremonia de la final.

Alcaraz a obţinut 51 de victorii în circuit în acest an, cu cinci mai multe decât Stefanos Tsitsipas, care ocupă locul doi în această privinţă. Odată cu triumful la US Open, Alcaraz a urcat pe prima poziţie în ierarhia Pepperstone ATP Live Race To Turin. Spaniolul este primul jucător care devine lider ATP după US Open, după 2003, când performanţa a fost reuşită de antrenoruul său, Juan Carlos Ferrero. În plus, el este cel mai tânăr campion de grand slam după 2005, când tot la 19 ani performanţa a fost reuşită de Rafael Nadal la Roland Garros. La US Open, în 1990 Pete Sampras câştiga trofeul tot la 19 ani.

Citește și: După etapa Regină de pe Transfăgărășan, Turul României are un nou lider, „încoronat” la Curtea de Argeș 

Pentru Carlos Alcaraz, US Open este primul trofeu major din carieră.

Foto: US Open

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole