Capii reţelei şpăgii din MApN se cunosc de patruzeci de ani

de | 17.03.2011 16:01 | Dezvaluiri

# Generalii Chiriţă şi Ion au fost colegi un an la liceul militar de la Breaza # Rădulescu şi Ion au fost colegi la şcoala de ofiţeri din Piteşti # Marian Ion- generalul repetent salvat de consăteanca sa, Ceauşeasca. Dosarul mitei de la MapN scoate la iveală noi amănunte referitoare la cei implicaţi, cu precădere la cei de la vârful piramidei. De exemplu, extrem de interesant este faptul că trei dintre personajele cu greutate ale scandalului, şi anume generalul maior Mihai Chiriţă, generalul de brigadă Marian Ion şi colonelul Constantin Rădulescu se cunosc cam de vreo patruzeci de ani, fie de pe băncile liceului militar, fie de pe cele ale şcolii de ofiţeri.

Generalul Marian Ion- repetentul salvat de Ţaţa Leana

Generalii Mihai Chiriţă şi Marian Ion se cunosc de peste patruzeci de ani, mai exact din 1970, moment când amândoi au devenit elevi şi, implicit, colegi la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Cel de-al doilea a reuşit însă performanţa de a rămâne repetent chiar după primul an de liceu şi drumurile lor s-au despărţit, dar numai temporar. „Performanţa” tânărului cadet ar fi trebuit, potrivit cutumei şi regulamentelor vremii, să marcheze încheierea definitivă şi irevocabilă a oricărei cariere militare. Norocul său a constat în aceea că era din Petreşti – Dâmboviţa, consătean cu Elena Ceauşescu, „mamă iubitoare a întregului popor, savant de renume mondial, soţia celui mai iubit fiu al poporului” şi acest lucru l-a ajutat să obţină o derogare de la regulă, astfel încât, într-un târziu, acesta a ajuns ofiţer.

Rădulescu şi Ion, aceeaşi promoţie la „Mihai Viteazul”

După ce a scăpat de amintirea grea a repetenţiei, Marian Ion a reapărut în peisajul militar ca elev al Şcolii de Ofiţeri Activi de Tancuri şi Auto „Mihai Viteazul” din Piteşti, unde a fost coleg de promoţie cu Constantin Rădulescu. De-a lungul timpului, carierele celor trei s-au intersectat de mai multe ori. Astfel, Chiriţă şi Rădulescu au devenit colegi de garnizoană la Piteşti, primul fiind comandant la „Basarab I” iar al doilea prim locţiitor la „Mihai Viteazul”. Apoi au lucrat împreună la „Mihai Viteazul”, cei doi ocupând primele poziţii din comanda unităţii, Chiriţă în calitate de comandant, iar Rădulescu de locţiitor al acestuia. Ulterior, Chiriţă şi Ion au redevenit colegi, de data aceasta în structurile centrale ale MapN, primul fiind şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie, iar celălalt şeful Direcţiei de Management al Resurselor Umane. Din această postură, atât Chiriţă cât şi Ion aveau legătură directă cu toate unităţile din învăţământul militar ori din sistemul de perfecţionare, inclusiv Şcoala Militară „Basarab I”, al cărei comandant devenise Constantin Rădulescu.
(Florin Silvestru)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed