Web Analytics

„Cantemir 300”, concert la Filarmonica Pitești

de | 9.06.2023 10:35 | Actualitate, Cultură, Home

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține luni, 12 iunie, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional Pitești, un concert cameral în semn de omagiu pentru Dimitrie Cantemir (350 de ani de la naștere și 300 de la moarte). Concertul este inclus în turneul național CANTEMIR 300, organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român – după cum se precizează într-un comunicat de presă al Filarmonicii Pitești.

Citește și: Se va reabilita Teatrul de Vară din Ştrand, „cea mai mare investiţie din istoria Filarmonicii Piteşti”

Concertul mai face parte din evenimentele ROMANIA UNIVERSALIS, un proiect cultural consacrat promovării creației camerale românești în țară și peste hotare.

Repertoriul vizează exclusiv creații camerale românești plasate pe traiectoria influenței bizantine de-a lungul celor trei secole de la moartea lui Dimitrie Cantemir și include creații semnate de Dimitrie Cantemir (în adaptarea pentru vioară și pian realizată de compozitorul Vlad-Răzvan Baciu), cântece de Anton Pann (în aranjamente semnate de Ioan Dobrinescu) și creații de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Paul Constantinescu, Ulpiu Vlad, Carmen Petra Basacopol, Adrian Iorgulescu și Dan Dediu” – se arată în comunicatul de presă.

Anul celebrării lui Dimitrie Cantemir a început în ianuarie 2023, de Ziua Culturii Naționale, cu cinci recitaluri și conferințe lansări de clipuri muzicale și publicarea paginii web cantemir 300.ro și a continuat în luna aprilie cu un turneu de concerte în Lima, capitala Republicii Peru.

Diana Jipa și Ștefan Doniga au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul fiind de 40 sau 30 lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reduceri. Abonamentele sunt valabile.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *