Web Analytics
scris vineri, 15.03.2024

Când va fi lansat noul Dacia Bigster

A început testarea noului Dacia Bigster în România. Acest SUV, fratele mai mare al popularului Duster, va fi lansat la sfârșitul acestui an. Observat recent în timpul testelor de drum, prototipurile Dacia Bigster confirmă din nou că versiunea de serie a conceptului este în curs de dezvoltare și apropiindu-se de debutul său oficial.

Când va fi lansat noul Dacia Bigster

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Prezentat inițial ca un concept în ianuarie 2021, noul SUV promite să fie o versiune alungită și îmbunătățită a Dusterului actual, menținând totuși identitatea distinctă a mărcii Dacia. Cu o lungime estimată la aproximativ 4,6 metri, comparativ cu cei 4,34 metri ai Dusterului, Bigster va oferi mai mult spațiu în interior și va putea găzdui până la 7 locuri. Este un model potrivit pentru familii.

Lansarea oficială a modelului Bigster este programată pentru sfârșitul acestui an. Este de așteptat Bigster să integreze materiale sustenabile și reciclate în designul său, continuând astfel angajamentul Dacia pentru mediu.

Platforma utilizată va fi aceeași CMF-B ca și Dusterul, dezvoltată în cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, iar opțiunile de motorizare ar putea include variante hibride, atât mild-hybrid, cât și full-hybrid. Speculațiile sugerează că Bigster ar putea oferi o opțiune de motorizare hibridă mai avansată decât cea de 140 CP disponibilă pe Duster, posibil un motor full-hybrid de 1,8 litri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *