Web Analytics
scris miercuri, 14.02.2024

Când un primar arestat e luat în calcul la alegeri…

Pe măsură ce se apropie alegerile locale se întețesc și zvonurile ori bârfele legate de unii aspiranți la funcția de primar. Dinspre Mioveni, de pildă, acolo unde niciun partid politic nu și-a stabilit până acum vreun candidat cu „magnet la voturi” așa cum era edilul Ion Georgescu, cele mai multe speculații se fac tot pe seama lui… Ion Georgescu.
Mulți îl vor înapoi, îl așteaptă să se întoarcă, unii spun că e curtat de AUR, de George Simion în persoană, alții îl dau către PNL, deși alăturarea asta implicită de numele Alinei Gorghiu chiar ni se pare gogonată, în fine varianta de a candida a actualului edil pentru un nou mandat nu este exclusă din strategiile electorale, chiar dacă primarul, arestat la domiciliu, este judecat pentru fapte de corupție și chiar dacă el, în sinea lui, își dorește așa ceva. În această chestiune, judecătorii, cu ciocanul lor, vor avea ultimul cuvânt. Asta e clar, cum la fel de clar sunt auzite și vocile unora care sunt de părere că, măcar dintr-un motiv anume, Ion Georgescu ar trebui judecat în libertate.

Când un primar arestat e luat în calcul la alegeri…

A făcut un spital. Așa îl știe lumea. În primul rând că a făcut la Mioveni un spital, „de la zero”, că nimeni, în ultimii 30 și ceva de ani, nu mai are o astfel de realizare. Și că, măcar pentru asta, ar trebui să fie liber până la un verdict definitiv al instanțelor. Nu comentăm prea mult pe această temă, nu vrem să revenim nici asupra faptelor pentru care este acuzat ori cercetat. Spunem doar că, da, oamenii îl judecă, de regulă, pe cel pe care vor să-l pună în frunte și prin ceea ce el a construit durabil, prin ce a lăsat sau lasă în urma sa în comunitatea din care face parte.
Apropo de construcții, de lucruri durabile, la Pitești, în luna aprilie, pe malul drept al râului Argeș va fi inaugurat un mall uriaș, de dimensiunea unui… cartier, ce va veni la pachet cu o pasarelă, care și ea e aproape gata. Veștile îmbucurătoare însă abia acum încep: odată cu această investiție privată sunt create minimum 1.200 de locuri de muncă, zona respectivă devine mult mai atractivă din punct de vedere economic, se mișcă banul, cum se spune în lumea de business.

Ce vreau să demonstrez e simplu. Un astfel de mall, o sală polivalentă, un stadion nou, un spital municipal (ideea pentru care se bate, în pofida multor miștouri ori ironii, viceprimarul Gelu Tofan), un pod sau două, o creșă, o școală renovată, ori mai multe, un centru de tratament pentru dependenții de droguri, un parc, o grădină botanică, toate acestea ori altele asemenea fac dovada implicării unor oameni deștepți și gospodari, care lasă ceva în urmă, sunt argumente pentru votul de încredere, din patru în patru ani, al cetățenilor.

Citește și Stelică Crăciun, condamnat la doi ani de închisoare în procesul cu primarul Ion Georgescu, şochează din nou: „Eu mi-am luat în calcul să-mi dea trei ani cu executare. Că ăsta e maximul, he, he… Iar de-acolo în jos, joc cu ei…”

Citește și Condamnare cu suspendare pentru educatoarea din Piteşti care a strâns o fetiţă de gât şi a pălmuit un băieţel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *