Când începe Postul Sfinților Petru și Pavel

de | 3.06.2021 09:48 | Actualitate, Cultura, Home

Sfinții Petru și Pavel sunt pomeniți în fiecare an pe data de 29 iunie, însă postul lor este stabilit în funcție de ziua Paștelui.

Anul acesta durează doar 7 zile, după cum a decis Sfântul Sinod din anul 2015. Conform calendarului ortodox, sărbătoarea este una dintre cele mai importante de la începutul verii. Așadar, Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cinstiți de Biserică anual pe aceeași dată, postul de anul acesta având o durată de numai șapte zile.

Concret, postul celor doi Sfinți începe cu data de 22 iunie, care pică într-o zi de marți, care aduce și dezlegare la pește. Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel are loc dinainte de Duminica Tuturor Sfinților și cuprinde o altă sărbătoare mare. Este vorba de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, cinstită de creștinii de pretutindeni în ziua de 24 iunie. Ulterior, oamenii pomenesc Duminica Tuturor Sfinților, pe 27 iunie, când este sărbătorit și Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel se încheie după o perioadă de numai o săptămână, data sa având o durată schimbătoare în funcție de data Sfintelor Paște.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...