Web Analytics

OMS: A fost aprobat vaccinul chinezesc produs de Sinovac pentru utilizare în situații de urgență

de | 3.06.2021 08:32 | Actualitate, Politica si Administratie

Comitetul OMS pentru experţi în seruri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste aceasta.

În cadrul analizei, OMS a efectuat și inspecții la facilitățile de producție. Serul produs de Sinovac este un vaccin inactivat. Cerințele de stocare îl fac ușor de gestionat și adecvat pentru locațiile care au puține resurse.

 

 

CITEȘTE ȘI: Liderul sindical Florin Stănculescu confirmă: Japonezii de la Nidec au început să vândă din terenul de la Ştefăneşti

 

 

 

Rezultatele privind eficacitatea serului au arătat că previne boala cu simptome în 51% dintre cei imunizați și previne manifestările severe ale Covid-19, precum și spitalizarea în cazul tuturor celor care au participat la studii. Un număr redus de adulți de peste 60 de ani au fost înscriși în cercetările clinice iar eficacitatea nu a putut fi estimată la această grupă de vârstă.

 

 

CITEȘTE ȘI: 2 iunie – Ziua națională pentru adopție

 

 

 

Cu toate acestea, OMS nu recomandă un plafon de maturitate pentru vaccinare, deoarece datele colectate în timpul utilizării ulterioare în mai multe țări și datele de susținere a imunogenității sugerează că serul va avea probabil un efect protector la persoanele în vârstă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole