Când are loc echinocțiul de primăvară 2022?

de | 24.02.2022 12:46 | Actualitate, Cultura, Home

Echinocțiul de primăvară reprezintă fenomenul prin care ziua şi noaptea devin egale. Din acel moment, în emisfera nordică începe primăvara astronomică, în timp ce în emisfera sudică începe toamna astronomică. Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, pe 20 sau pe 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.

Citește și: Jurnalista Eveline Păuna este noul ofițer de presă al Ministerului Tineretului și Sportului

Al doilea echinocțiu al anului are loc când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.
Observatorul Astonomic „Amiral Vasile Urseanu” a anunţat că echinocţiul de primăvară în 2022 va avea loc pe data de 20 martie, la ora 17.33. Din acel moment, ziua va deveni mai lungă, iar iarna mai scurtă, până la echinocţiul de toamnă, când rolurile se vor inversa.

Foto: descriptiv

Acest articol este despre: echinoctiu,egalitate,noaptea,primavara,ziua

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....