Web Analytics

Când are loc echinocțiul de primăvară 2022?

de | 24.02.2022 12:46 | Actualitate, Cultură

Echinocțiul de primăvară reprezintă fenomenul prin care ziua şi noaptea devin egale. Din acel moment, în emisfera nordică începe primăvara astronomică, în timp ce în emisfera sudică începe toamna astronomică. Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, pe 20 sau pe 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.

Citește și: Jurnalista Eveline Păuna este noul ofițer de presă al Ministerului Tineretului și Sportului

Al doilea echinocțiu al anului are loc când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.
Observatorul Astonomic „Amiral Vasile Urseanu” a anunţat că echinocţiul de primăvară în 2022 va avea loc pe data de 20 martie, la ora 17.33. Din acel moment, ziua va deveni mai lungă, iar iarna mai scurtă, până la echinocţiul de toamnă, când rolurile se vor inversa.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *