Web Analytics

Câmpulungul se împrumută 55 de milioane lei pentru investiţii

de | 25.08.2022 13:10 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Durata de creditare e de 15 ani, cu o perioadă de grație de trei ani

Câmpulungul vrea să se împrumute! Și a anunțat acest lucru utilizând procedura de transparență decizională în elaborarea unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local. Propunerea vizează contractarea sumei de 55 de milioane de lei, durata de creditare fiind de 15 ani, cu perioadă de grație de trei ani.
Primăria ar urma să folosească acești bani pentru cofinanțarea unor investiții constând în reabilitare de străzi, extinderea rețelei de canalizare, construirea halei Pieței centrale și a unei parcări supraetajate. În unele dintre cazuri se așteaptă bani și din alte surse, Piața centrală, spre exemplu, fiind preluată de Compania Națională de Investiții ca obiectiv de realizat.

Citește și Lasconi, către un consilier local: „Nu ştiu ce a consumat înainte”

Proiect pe POR cu bani din două surse

”Avem un total de 38 de proiecte depuse, cu o valoare totală de 286.977.926,82 de lei, iar până la sfârșitul anului putem depune proiecte cu o valoare de peste 250 de milioane de lei”, a declarat primărița Elena Lasconi, care prezintă periodic sute de milioane pentru Câmpulung. Iar în cazul halei Pieței centrale, spre exemplu, valoarea investiției a fost stabilită la peste 20 de milioane lei. Obiectivul e la CNI, compania urmând să asigure o mare parte din finanțare, împrumutul urmând să susțină puțin peste șase sute de mii de lei.

În cazul reabilitării a patru străzi din Zona Urbană Marginalizată Cazărmilor, proiectul depus pe POR se află în faza contractării, susține Lasconi. Și este vorba de 12,5 milioane de lei, iar creditul ar urma să susțină aproape întreaga sumă, adică 10,3 milioane!
La finalul lunii mai 2022, Elena Lasconi a fost la discuții cu directorul general și cu reprezentantul pentru România al Băncii Europene de Investiții.
Câmpulungul a mai contractat un credit în anul 2006, la Banca Comercială Română, cu termen de rambursare 2031.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Lasconi a scăpat de un împrumut

Citește și Primăriţa Câmpulungului a intrat în rândul lumii / Lasconi a prezentat ca funcţional un compartiment care nu are nici măcar aviz ISU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *