Web Analytics
scris miercuri, 10.08.2016

Campanie pro-alăptare la Biblioteca Judeţeană Argeş

Desfășurată în intervalul 1 – 7 august, în 13 orașe din România, „Săptămâna Internațională a Alăptării” a reunit miercuri, 3 august, la Biblioteca „Dinicu Golescu”, proaspete mămici și viitoare mame. Școala Mamelor SAMAS – Pitești le-a invitat la o discuție despre importanța alăptării ca proces esențial pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a bebelușului.
Această campanie pro-alăptare se derulează, în țara noastră, pentru a doua oară consecutiv. Gratuit, psihologi, medici, kinetoterapeuți, specialiști în nutriție, ba chiar și artiști-fotografi vin în sprijinul mamelor fără experiență. De neocolit sunt cursurile de alăptare.
La Biblioteca Județeană Argeș, educatoarele perinatale și asistentele medicale, susținătoare ale cauzei bebelușilor, în primele lor 1.000 de zile de viață (de la concepție și până la vârsta de 2 ani), au explicat, cu răbdare și bunăvoință,  care sunt avantajele alăptării la sân – protecția împotriva infecțiilor, alergiilor și bolilor cronice grave, stabilirea unui comportament alimentar pe termen lung, îmbunătățirea performanțelor intelectuale ale copilului.
Amalia Neacșu, Neli Homeghiu, Marinela Bădulescu și Corina Ivan și-au însoțit explicațiile cu filmulețe sugestive – „Brest is the best” („Sânul este cel mai bun”) și documentarul în care personalități ale vieții noastre publice, dar și oameni obișnuiți, le mulțumesc propriilor mame pentru viața frumoasă pe care le-au dăruit-o.
Deși Școala Mamelor SAMAS din Pitești s-a deschis abia la începutul acestui an, a inițiat deja două proiecte de impact – educația perinatală a mamelor defavorizate social (140 de femei au răspuns la apel) și cursurile gratuite de alăptare a bebelușului până la 6 luni, exclusiv la sân, la care au participat în jur de 350 de mămici. La finalul întâlnirii de la Bibliotecă, mamelor le-au fost oferite băuturi răcoritoare, cu vitamine care stimulează secreția lactată.
Denisa Popescu

Campanie pro-alăptare la Biblioteca Judeţeană Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole