Web Analytics
scris joi, 16.01.2014

Calinic şi alaiul popesc au petrecut cu un sobor de… lăutari

# Liturghia de de Sf Ion s-a terminat la Restaurantul Tic-Ton! Conform site-ului oficial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, căpeteniile eparhiei noastre, sub dreapta, ba chiar și stânga îndrumare a ÎPS Calinic, au cinstit cu multă evlavie marea sărbătoare de Sfântul Ion, chiar la biserica ce poartă hramul „Sf Ioan Botezătorul” din Pitești. Unde, sub privirile umede de simțire duhovnicească ale preotului paroh Ion Popescu (el însuși sărbătorit de Sf Ion), dar și ale protopopului Ciprian Vuțan, arhiepiscopul Calinic, purtând în spate răsuflarea caldă a consilierului eparhial Caliopie, au săvârșit o slujbă de-ar fi întors pe calea cea dreaptă și pe cei mai mârșavi necredincioși, rostogoliți în prăpastia pierzaniei.
Iată cât de minunat se descriu în site-ul Arhiepiscopiei cele petrecute pe 7 ianuarie la Biserica „Sf Ioan Botezătorul”: „Credincioşii Parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti au sărbătorit astăzi hramul bisericii. Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie arhierească. În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia sa a îndemnat pe cei prezenţi să împlinească cuvântul rostit de Sf. Ioan Botezătorul care ne cere să ne îndreptăm viaţa pentru că împărăţia cerurilor este aproape. De asemenea Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a mulţumit credincioşilor din municipiul Piteşti pentru grija şi dragostea pe care o au faţă de Biserica lui Hristos. În final a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii bisericii, iar credincioșii prezenți au primit din partea parohiei diferite daruri”. Acestea fiind zise, să trecem însă la partea a doua a sfintei liturghii arhierești, care a fost oficiată, tot de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu ÎPS Calinic, sprijinit în paloșul său de suflet, Caliopie, la… Restaurantul Tic-Ton din Pitești. Unde parohul Bisericii „Sf Ioan Botezătorul”, Ion Popescu, după ce și-a îndestulat sufletul cu porții dulci de hrană spirituală, rostite la minunata slujbă, și-a invitat oaspeții să-și îndestuleze și burțile ostenite de atâta post, cu porții de dulce de hrană materială. Atmosfera a fost însă cât se poate de cuvioasă și la restaurant, dovadă că, după ce platourile cu bucate au fost mistuite, iar paharele golite, sub puterea rugăciunii, cei prezenți au simțit nevoia să ridice la final și un imn de slavă, care să cinstească toate cele săvârșite. Cum la Tic-Ton nu se prind nici radioul și nici televiziunea Trinitas, finalul sfintei liturghii arhierești de Sf Ion a fost interpretat de un sobor de… lăutari, reuniți într-un taraf liturgic, chemat la sfânta datorie chiar de părintele sărbătorit, Ion Popescu, și care i-a făcut pe cei prezenți, în frunte cu ÎPS Calinic, să se simtă cel puțin în al noulea cer! Amin!
M. BĂDESCU

Calinic şi alaiul popesc au petrecut cu un sobor de… lăutari

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...