# Sicriul se află la reşedinţa sa de la Corbeni, ascuns de ochii curioşilor şi are înscris pe el următorul mesaj biblic: „Care oase sunt ale împăratului și care sunt ale soldatului!?” # Arhiepiscopul a fost operat joia trecută şi scos din reanimare sâmbătă
Paradoxal, o parte din preoții din Argeș cred că intervenția chirurgicală pe cord deschis a ÎPS Calinic este, de fapt, un scenariu bine regizat. În scopul, pe de o parte, a ieșirii onorabile a acestuia din scenă și pe de alta a luptei teribile pentru putere care se dă la vârful Eparhiei Argeșului și Muscelului. Iar zvonurile sunt hrănite și de tăcerea nefiresc de mormântală dinspre Arhiepiscopie.
Intervenția chirurgicală a presupus deschiderea toracelui
Faptul că s-a aflat pe patul de spital ne-a fost confirmat chiar de către Înalt Prea Sfințit. Surse bine informate ne-au confirmat că, după investigațiile din străinătate, arhiepiscopul s-a internat la clinica Polisano din Sibiu, unde a fost operat joi, 3 martie. Intervenția chirurgicală nu a fost tocmai simplă prin faptul că a presupus deschiderea toracelui iar ierarhul a ieșit de la reanimare tocmai sâmbătă. Totuși, pentru lămurirea situației, preoțimea din Argeș așteaptă întoarcerea acasă a arhiepiscopului până la sfârșitul acestei săptămâni. Aceleași surse mai susțin că, deși împlinește 72 de ani pe 6 iunie, vârstă considerată pe deplin aptă pentru funcția încredințată dat fiind că oamenii bisericii sunt îndeobște longevivi, ca orice român prevăzător și senin în fața voii lui Dumnezeu, Calinic Argatu și-ar fi comandat un sicriu. Acesta e realizat din trunchiul unui stejar sculptat și încrustat cu sigilii din argint și ametiste. Sicriul mai are încrustată pe lemnul lui emblema Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, însoțită de următorul mesajul biblic „Deșertăciuni sunt toate cele omenești care nu rămân după moarte/Domnul dă suflarea și tot El o cheamă, cercetați și spuneți: care oase sunt ale împăratului și care sunt ale soldatului!?” Din câte am înțeles, coşciugul se află la reședința arhiepiscopului de la Corbeni, bine ascuns de ochii lumii.
Cele trei variante vehiculate ca succesori ai ÎPS Calinic
Indiferent cum va arăta viitorul apropiat în eparhie, sunt vehiculate mai multe nume și teorii în legătură cu succesorul ÎPS Calinic la conducerea Arhiepiscopiei. Primul nume vehiculat e cel al lui Caliopie Ichim, care ar urma să fie avansat la rangul de arhimandrit la cererea ÎPS Calinic, bineînțeles cu aprobarea Consiliului Eparhial și cu binecuvântarea Patriarhului. Al doilea nume vehiculat este cel al starețului de la Cernica, Maxim Bădoiu. Acesta e argeșean la origine, se trage din Costești și este deja arhimandrit. În fine, o a treia variantă vorbește despre un stareț din Moldova, de unde se trage și ÎPS Calinic.
Boala Regelui Mihai a grăbit finalizarea capelei din Necropola Regală. Principesa Margareta s-a interesat personal la Arhiepiscopie
Coincidență sau nu, starea precară de sănătate a arhiepiscopului s-a suprapus cu cea a regelui Mihai, căruia medicii elvețieni i-au pus recent diagnosticul de cancer. Asta a grăbit consilierii Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului să termine încă de săptămâna trecută capela situată în noua Necropolă Hristică, mai ales că principesa Margareta s-a interesat, personal, de stadiul lucrărilor. După cum se știe, în urmă cu câțiva ani, Episcopia a început contruirea unei Necropole Regale, construcția ansamblului fiind mult întârziată față de termenul de finalizare stabilit inițial, de doi ani.
Alina Crângeanu
0 Comentarii