Caleidoscop

de | 20.01.2022 12:37 | Actualitate, Cultura, Home

Constantin Tănase, spectacole la Pitești

1921 – Susține mai multe spectacole în Pitești Compania de Revistă condusă de actorul Constantin Tănase, din București.

S-a tipărit cartea „Istoricul Regimentului Argeș no. 4”

1927 – La Institutul de Arte Grafice Artistice din Pitești s-a tipărit cartea  „Istoricul Regimentului Argeș no. 4”, scrisă cu ocazia jubileului de 50 de ani 1877-1927, autor, colonelul Barbu Pârâianu.

Este inaugurată proiectarea ”filmelor cu aparat sonor”

1931, aprilie. Este inaugurată, la Cinematograful „Aquila”, proiectarea filmelor cu aparat sonor, unicul din țară, producția Casei Gaumont din Paris, din 1931, prezentând publicului un spectacol egal celui din București.

Citește și Veteranii de război Constantin Dumitraşcu şi Radu Badea de la Teiu

Blocul Partidelor Democrate obține șapte deputați de Argeș

1946, noiembrie 19. Pentru alegerile parlamentare Lista Nr. 1, având ca însemn Soarele, reprezentând Blocul Partidelor Democrate (BPD), a avut, la Pitești, șapte candidați: Alexandru Mâță, Constantin Doncea, Ion Garofoiu, Romulus Teodorescu, Emil Diaconescu, Teodor Simionescu, Ion Dogaru. Devin, cu toții, deputați ai Argeșului, în defavoarea celorlalți candidați.

S-a construit după proiect sovietic clădirea Inspectoratului de Poliție

1952-1954 – Pe strada Victoriei s-a construit, proiect sovietic adaptat, clădirea Inspectoratului Argeș al Ministerului de Interne (Miliție și Securitate). Noi edificii pentru Poliția Județului Argeș, Poliția Comunitară, Direcția Anticorupție, Servicii Speciale Municipale, după 1995.

Citește și Peste 200 de artiști și operatori culturali îi cer lui Iohannis ajutor de stat sau un plan de redeschidere a sectorului cultural

Muzeul Județean Argeș a primit spre folosință imobilul în care funcționează acum Școala de Arte

1957, iulie 1. Muzeul Județean Argeș a primit spre folosință imobilul în care funcționează acum Școala de Arte (Bulevardul Republicii), organizând primele expoziții de științele naturii și istorie, șantiere arheologice, reuniuni științifice.

Devine funcțional un nou local pentru Școala nr. 2

1959, septembrie 1. Devine funcțional un nou local pentru Școala nr. 2, Exercițiu, extins, în 1968-1969, cu spațiul folosit temporar de Liceul „Alexandru Odobescu” Pitești.
(Informaţii selectate din „Piteşti-630, memento” de Petre Popa)

Citește și Filarmonica Pitești implică tinerii din comunitatea locală în realizarea afișelor de concert și film

Acest articol este despre: constantin tanase,muzeul judetean arges

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....