Web Analytics
scris miercuri, 04.03.2015

Caleidoscop

Şcolile din Piteşti în anul 1925

În anul 1925 funcţionau în Piteşti Şcolile de Băieţi Nr. 1, 2, 3, Şcolile de Fete Nr. 1, 2, 3, Şcoala Primară Romano-Catolică, Liceul „I.C. Brătianu”, Şcoala Normală de Băieţi „Alexandru Odobescu”, Şcoala Normală de Fete, Şcoala Secundară de Fete, Şcoala Profesională de Fete „Maria Teiuleanu”, Grădina de Copii a Societăţii Frăţia, Grădina de Copii a Societăţii Îndrumarea şi Şcoala de Meserii.

Ministrul Agriculturii, Constantin Argetoianu vizitează o expoziţie a Camerei Agricole Argeş

În septembrie 1927, Camera Agricolă Argeş a organizat la Piteşti o expoziţie comercială şi industrială, primind vizita primului ministru Ion IC Brătianu, precum şi a ministrului Agriculturii, Constantin Argetoianu.

Finalizarea macaralei gigant

1980, noiembrie 28. Succes productiv la Întreprinderea de Poduri Metalice și Prefabricate din Beton Pitești (IPMBP), finalizarea macaralei gigant (250 de tone), folosită pentru montarea grinzilor de mari dimensiuni la poduri feroviare.

În 1981 se finalizează lucrările la actualul pod de peste râul Argeș

1981. Încheierea lucrărilor la actualul pod de peste râul Argeș, patru benzi de circulație, proiectat IPTANA București și Eugeniu Dumitrache, Institutul de Proiectare Pitești, executant Întreprinderea de Poduri București, șef secție Drumuri Naționale Argeș, inginerul Ion Gheorghe.

Protest al elevilor din clasa a XII-a privind modificarea Bacalaureatului

1997, octombrie 12. Au loc, în centrul municipiului Pitești, sub genericul „Nu trageți în noi cu materii prime”, manifestații de protest ale elevilor din clasa a XII-a împotriva Deciziei Ministerului Învățământului, privind susținerea Bacalaureatului la șapte obiecte, în loc de patru, ca până atunci.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...