Web Analytics
scris miercuri, 26.11.2014

Caleidoscop

Conferinţa judeţeană a Partidului Naţional-Popular

1946, iunie 9. Conferinţa judeţeană a Partidului Naţional-Popular, constituit datorită reorganizării Uniunii Patrioţilor, Congresul din 10-12 ianuarie 1946, Bucureşti.

Consemnarea unui an de la decorarea Regelui Mihai cu Ordinul Sovietic Victoria

1946, iulie 7. Consemnând un an de la decorarea Regelui Mihai cu Ordinul Sovietic Victoria, Regimentul 4 Infanterie Voluntari a organizat mai multe activităţi, fiind prezenţi numeroşi locuitori ai oraşului Piteşti.

Înfiinţarea Autobazei de Transporturi Auto

1947. Este înfiinţată Autobaza de Transporturi Auto. În 1972, la aniversarea unui sfert de veac de activitate, director, Constantin Popa. Ulterior, Întreprinderea Judeţeană de Transporturi Auto Argeş, astăzi divizată în mai multe firme particulare.

29.007 locuitori avea Piteştiul în 1948

1948, ianuarie 25. Oraşul Piteşti înregistra 29.007 locuitori, iar lungimea străzilor însuma 53 de kilometri, din care 20% erau pavate corespunzător.

Încheierea lucrărilor la Parcul Lumina

1983, august 23. Încheierea lucrărilor de amenajare a Parcului Lumina, Pitești-Nord, redezvelirea Monumentului Eroilor din fosta comună Găvana, amplasat într-o zonă favorabilă.

Finalizarea lucrărilor de restaurare a Casei Baiulescu

1983, septembrie 10. Adoptarea Planului privind conservarea zonei tradiționale Târgu din Vale (dreapta), finalizarea lucrărilor de restaurare a Casei Baiulescu (1900), acordată Filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici. Primar Manole Bivol.

Vizita delegației din orașul italian Caserta

1996, noiembrie 8-13. Vizita delegației din orașul italian Caserta, condusă de viceprimar, realizarea unui Proiect de Protocol pentru reluarea și diversificarea relațiilor de colaborare.

Vizita ambasadorului Canadei la Pitești

1997, februarie 28. Municipalitatea primește vizita ambasadorului Canadei în România, intermediată de Valeriu Pop din Pitești, fost ambasador al României la Ottawa, împreună cu senatorul de Argeș Octavian Știreanu.

(Informaţii selectate din “Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...