Web Analytics

„Călătorii vizuale în trecut”, expoziția lui Cătălin Drăghici, președintele asociației Historia Renascita, la Muzeul Golești

de | 11.06.2022 19:09 | Actualitate

Expoziția ,,Călătorii vizuale în trecut ” își continuă periplul început anul trecut, la Muzeul Municipal Câmpulung.
De data aceasta lucrările artistului Cătălin Draghici vor fi expuse pe simezele sălii de expoziție a Muzeului Golești.
Vernisajul expoziției va avea loc marți, 14 iunie, orele 16.00, ea fiind deschisă publicului până în data de 4 iulie a.c.


Cătălin Drăghici este artist plastic, ilustrator, profesor de istorie și președinte al asociației culturale Historia Renascita, a cărei activitate se concentrează în sfera reconstituirii istorice. Actualmente, este ilustratorul revistei Historia, cea mai importantă publicație istorică periodică la nivel național destinată publicului larg. De asemenea, a avut colaborări și are în continuare în derulare proiecte pentru unele dintre cele mai prestigioase edituri de istorie militară din lume – Osprey și Helion din Marea Britanie, precum și un proiect personal ca autor pentru editura Humanitas, subiectul fiind preistoria spațiului autohton.
Expoziția cumulează o parte a lucrărilor publicate în ultimii doi ani. Tematica lor propune o călătorie în timp, de la secvența Daciei preromane și romane până la evul mediu târziu românesc – în care se evidențiază în mentalul colectiv figurile unor domnitori importanți, oprindu-se apoi în zorii modernității românești: mișcarea de la 1821.

Citește și Se pregătește o nouă ediție a festivalului de reconstituire istorică de la Castrul Jidova


Un periplu vizual interesant, așadar, prin momentele care au marcat istoria spațiului în care trăim.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *