Web Analytics

Cadou de Zilele Câmpulungului pentru cei din Primărie: 10% la salariu

de | 30.06.2022 13:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

În pofida unor declarații menite să debusoleze opinia publică în privința cheltuielilor cu salariile în administrația câmpulungeană, certitudinea este una singură și înseamnă creșterea acestora. Situația este continuă din 2017, de la Legea salarizării, și pînă în prezent, o bornă în procesul majorărilor salariale urmând să fie marcată chiar în această săptămână. În ședința pe luna iunie, Consiliul Local este chemat să aprobe un proiect de hotărâre care vizează creșterea salariilor cu 10%.

În ansamblu, din 2017 și până în prezent, veniturile salariale ale angajaților din Primăria Câmpulung și anexele administrației au sporit cu aproape 50%. Spre exemplu, după apariția Legii din 2017, secretarul general al municipiului avea un venit lunar de 7.830 lei. Acum ajunge la 11.439 lei. Potrivit proiectului din această săptămână, iată care vor fi și alte salarii: director executiv, arhitect-șef – 11.077 lei, șef serviciu – 8.256 lei, șef birou – 7.315 lei, consilier personal, între 3.242 și 5.409 lei, îngrijitor, între 2.550 și 3.610 lei, muncitor necalificat, între 2.550 și 3.178, șeful Poliției locale – 8.256 lei. În plus, în multe cazuri apar și alte venituri, precum sporuri și normă de hrană, fără a mai pune la socoteală voucherele de vacanță.

Citește și Hopa! ONG-urile cu ştaif au început s-o tamponeze pe Lasconi! Primăria Câmpulung e abia pe locul 60 la transparenţa bugetară

Primărița Lasconi s-a spălat pe mâini

La începutul acestui an, primărița Elena Lasconi declara că nu este de acord cu majorarea salariilor. Însă, ca de obicei, a lăsat o portiță deschisă, anunțând că va lăsa rezolvarea acestei probleme în seama consilierilor locali. Și acest lucru se întâmplă!

Indemnizațiile primarului, viceprimarului și consilierilor locali nu se vor majora, deocamdată. Reglementarea nivelului acestora s-a făcut deja prin modificarea Legii salarizării, însă legea a fost contestată la Curtea Constituțională. Lasconi are acum un salariu de bază de 13.520 lei. Dacă creșterea va fi validată, primărița va ajunge la 14.950 lei.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Liderul de sindicat din Primăria Câmpulung a scăpat de sancţiune

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *