Web Analytics

Hopa! ONG-urile cu ştaif au început s-o tamponeze pe Lasconi! Primăria Câmpulung e abia pe locul 60 la transparenţa bugetară

de | 10.06.2022 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

A venit, a criticat sub motivul că municipiul merită mai mult, iar salariile sunt mari în Primărie și a câștigat! Elena Lasconi, vedetă TV, a năucit deopotrivă contracandidații și electoratul, în 2020, reușind să ajungă primar de Câmpulung. Restul e istorie… că tot invocă mereu premierele realizate în fruntea administrației locale, doar că istoria se poate repeta.

Urmăritoarea Elenei Lasconi pe acest subiect e tot un om de presă: Corina Scarlat

După un viraj strâns luat imediat după victoria în alegeri, Lasconi a observat în retrovizoare că are urmăritor. Și nu pe oricine, ci tot un fel de vedetă, că doar în ziua de azi nu mai există oameni obișnuiți. Fost editorialist la ”Ziua” și vicepreședinte al Clubului Presei de Turism, Corina Scarlat a început atacul la primăriță. Și nu în stilul grobian preferat de unii contestatari ai lui Lasconi, ci cu informații care contrazic, într-un fel, prezentările fantastice și dorințele imense ale actualului primar. Expunerile Corinei Scarlat, musceleană la origine, nu evită nimic din ceea ce este considerat a fi un pas greșit sau o decizie discutabilă a Elenei Lasconi. Spre exemplu, la începutul lunii mai, cea care este prezentă public pe facebook în pagina denumită ”Corina Scarlat pentru Câmpulung” (o denumire sugestivă pentru intențiile din viitorul apropiat), a analizat situația creată în urma demisiei din Primărie a inginerului cadastrist.

Citește și Lasconi se plânge că nu e instituţie la care să nu fie reclamată

Trebuie menționat faptul că funcționarul a plecat după ce a fost făcut puturos de Lasconi, iar acum el a dat-o în judecată pe primăriță, solicitând daune morale. Ei bine, Corina Scarlat compară cheltuielile făcute cu apelarea la serviciile unor firme de cadastru cu cele care ar fi însemnat drepturile salariale ale inginerului din Primărie. Și iese cu plus, cu vreo două sute de mii de lei în plus, reprezentând, totodată, un minus pentru bugetul local.

Scarlat nu ratează, așadar, nimic, fiind și unul dintre primii vestitori ai faptului că Prefectura Argeș a cerut anularea autorizației de construire pentru Bulevardul ”Pardon”. Iar ultima găselniță vizează una dintre ideile des trâmbițate de Lasconi, cea a transparenței în activitatea administrației publice locale.

Citește și Elena Lasconi a pus steagul Ucrainei pe Primăria Câmpulung

Primăria lui Gentea, de departe mai transparentă decât cea condusă de Lasconi

Asociația Funky Citizens, un ONG de analiză și cercetare publică, în parteneriat cu Bjekaker Learning Labdin din Norvegia și Rise Project România, a publicat recent o analiză asupra transparenței bugetelor locale ale municipiilor din România, luând în considerare elemente precum termenul de publicare a proiectului de buget, dacă s-a organizat dezbatere publică și în ce termen a fost adoptat. În baza punctajelor acordate, municipiul Câmpulung se află pe locul 60 din 109 localități evidențiate în analiză. Piteștiul e pe locul 2, Curtea de Argeș, pe 63.

Potrivit celor de la Funky Citizens, analiza s-a uitat la procesul de elaborare și aprobare a bugetelor locale a 109 municipii și sectoare ale Capitalei, urmărind în ce măsură acestea respectă criteriile din legislația privind finanțele publice locale legate de transparența acestui proces. De asemenea, analiza a urmărit în ce măsură municipiile din România au reușit să facă pasul către standarde moderne internaționale din finanțele publice, respectiv să adopte măsuri care să le facă bugetele deschise (formatul de publicare, bugetele pentru cetățeni sau dezbaterile publice organizate). Așadar, nimic tendențios din acest punct de vedere. Numai că nu doar Elena Lasconi are contestatarii ei, ci și Corina Scarlat.

Citește și Liderul de sindicat din Primăria Câmpulung a scăpat de sancţiune

La fel ca și alte persoane care o critică pe primăriță, și Corina Scarlat este văzută ca un dușman al Câmpulungului, o individă manipulată sau manipulatoare care, dorind răul Elenei Lasconi, atacă astfel întreg municipiul care se confundă cu propriul conducător. Așa se face că Scarlat nu este iertată pentru neobrăzarea de a o prezenta pe vedeta TV altfel decât o văd amatorii de ”love”. Referindu-se la ultima prezentare, unii au schimbat iar macazul și au reproșat faptul că pe vremea lui Liviu Țâroiu, fostul primar, Corina Scarlat nu a scos la iveală petele care afectează transparența în administrație. Sau că expunerea este una tendențioasă, fiindcă topul este prezentat având ca și criteriu și ordinea alfabetică, adică e Câmpulungul pe locul 60 fiindcă nu e Adjud, care are tot 5 puncte. Dar și dacă ar fi Adjud, nu ar fi mai sus de locul 54… sau de 76, acolo unde e Zalău, tot cu 5 puncte.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *