Web Analytics

Butaforia comasării şi cuplurile imposibile din politica argeşeană

de | 21.02.2024 16:09 | Actualitate, Home, Opinii

Dacă-i ordin, cu plăcere! Sau fir-ați ai dracu’ cu melcii voștri, cum ar spune personajul interpretat magistral de Dorel Vișan! Un sondaj făcut la firul ierbii activismului de partid, atât în PSD, cât și în PNL, ar arăta că armatele de teracotă din cele două formațiuni nu vor alegeri comasate. Care, cel puțin pentru primari, președinți de Consilii Județene și celelalte categorii de aleși locali, ar fi o bătaie de joc, un fel de ocluzie administrativo-intestinală. Imaginați-vă doar mățăraia de primari și consilieri locali din Argeș care, vreme de șase luni, din iunie până în noiembrie, se vor suprapune unii peste alții mai ceva ca suprapunerile de terenuri de la Bradu din vremea celebrului edil Costel Zamfir, custodiat acum la penitenciarul Mioveni.

Va fi haos și circ. Cupluri politice imposibile, ca Mînzînă și Perianu la Consiliul Județean, Gentea și Coteț la Primăria Pitești, Stancu și Bomborezu la Bascov, Ducele și Ando la Albota sau Gigel Boțârcă și Ana Pănescu la Topoloveni vor fi suite în aceeași barcă și obligate să vâslească în aceeași direcție. Va fi hai, amar și vai! Vai de noi, bineînțeles, care va trebui să asistăm în calitate de spectatori și totodată de victime la un viol colectiv ordonat din laboratoarele politice de la București.

Încă o dată vom avea confirmarea că așa cum conducătorii de la București sunt nevertebrate în fața cancelariilor din Vest, așa și șefii politici din provincie sunt preșuri jalnice pentru capii politici din capitală. Niciunul nu se va opune unei comasări lipsite de logică, asta dacă ea va fi pusă în practică în cele din urmă. Altfel, nimic nou în politica românească! Totul e butaforie, o caterincă ambalată în staniol democratic. De ce trag clopotele, Mitică? De funie, monșer.

Citește și Când un primar arestat e luat în calcul la alegeri…

Citește și Primarul Timişoarei, sprijin neaşteptat pentru Cristian Gentea în chestiunea unui nou stadion

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *