Web Analytics

Primarul Timişoarei, sprijin neaşteptat pentru Cristian Gentea în chestiunea unui nou stadion

de | 7.02.2024 15:44 | Actualitate, Home, Opinii, Politica si Administratie

Dacă ești serios și nu un bufon, lucrurile nu rămân doar pe hârtie. Exact asta a scris acum trei zile primarul Timișoarei, Dominic Fritz, despre decizia de a construi de la zero un stadion. Fiindcă n-a putut atrage bani de la guvern și nici nu a dorit să mai aștepte, edilul de pe Bega a decis să înceapă construcția noii arene cu bani din bugetul Timișoarei. La noi s-a întâmplat taman invers, primarul Piteștiului a adus el bani de la guvern, aproape 100 milioane euro, deci fără să împovăreze bugetul local, iar unii sunt nemulțumiți. Culmea e că printre cele câteva trompete nihiliste de la Pitești sunt și consilierii USR, în frunte cu viceprimarul Mihai „Momo” Mihăilescu, adică exact colegii de partid ai primarului de la Timișoara. Abia aștept campania electorală să văd cum va ataca deputatul „expat” de Pitești, Ionuț Moșteanu de la USR, stadionul lui Cristian Gentea. Asta în contextul în care Moșteanu şi-a anunțat intenția de a candida încă o dată la Primăria Pitești.

Pe logică USR-istă, dacă Gentea e vinovat că face stadion la Pitești pe banii guvernului, primarul Fritz e chiar un „criminal” fiindcă îl face cu banii timișorenilor și secătuiește bugetul local bănățean. Însă ne-am obișnuit deja cu limbajul dublu și ipocrit al USR la Pitești, un limbaj de cascadorii râsului. La fel s-a întâmplat și cu contrele lor (plus ale liberalilor) de a face Trivalea arie protejată, în contextul în care, tot la Timișoara, primarul lor, Dominic Fritz, a transformat Pădurea Verde din municipiu în Pădure-Parc. Atenție, în Pădure-Parc, nu în arie protejată! Adică exact ce vrea și Gentea la Pitești. La noi, din păcate, USR-iştii și o parte dintre consilierii liberali au reușit să blocheze în instanță proiectul Pădurii Trivale, așa că mai avem de așteptat. Au încercat și cu stadionul, dar n-au reușit. Chiar și acum, când primarul lor de la Timișoara, marele Dominic Fritz, le dă un croșeu de dreapta cu proiectul unui stadion nou, parcă tot nu se trezesc din pumni.

Citește și De ce nu se poate la fel şi în Trivale? La Călimăneşti, un primar liberal face tot pădure-parc, dar n-a avut nicio opoziţie, cum i se întâmplă lui Gentea cu unii PNL-işti

Așadar, doamnelor și domnilor, să-i dăm cuvântul primarului de la Timișoara. Prin anunțul postat pe 3 februarie a.c., pe contul de FB, deci în urmă cu doar patru zile, dl Fritz devine cel mai bun agent electoral al primarului PSD de la Pitești, dar și cel mai eficient contra-agent, dacă pot spune așa, al lui Ionuț Moșteanu, colegul său de partid.
„Se întâmplă! Facem stadion! Aseară am semnat cu o bucurie imensă autorizația de construire pentru noul stadion «Arena Eroii Timișoarei» de pe Calea Buziașului.
Firma care a făcut proiectul tehnic deja are contract cu noi și pentru execuția proiectului. Adică, începem construcția în perioada imediat următoare. Am pus și bani în bugetul de anul acesta (doar să-l voteze Consiliul Local).
Nu mai putem aștepta stadionul promis de Guvern și de Consiliul Județean. Mulți politicieni au făcut tot felul de promisiuni în ultimele decenii. Dacă ești serios și nu un bufon, lucrurile nu rămân pe hârtie. Acest stadion e realitate.

Mulțumesc echipei, mai ales viceprimarului Cosmin Tabără și arhitectului șef Gabriel Almăjan pentru implicare în acest proiect.
Fotbalul și sportul timișorean au nevoie de această investiție și de un nou început ca de aer. Vom avea un stadion cu 10.101 locuri, dotat cu de toate, pe care îl facem din banii noștri, ai fiecărui timișorean. E un efort financiar foarte mare, de peste 115 milioane de lei. Eroii Timișoarei și copiii noștri merită”.

Citește și De ce la Piteşti nu se poate, domnilor Coteţ şi Mihăilescu? Ultima oră! La Timişoara, Pădurea Verde se transformă în pădure-parc: nu se va betona sau asfalta niciun metru pătrat – lucrările vor fi minim invazive

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *