Web Analytics

Bursa locurilor de muncă pentru persoanele din mediul rural, 29 – 30 iunie 2017

de | 26.06.2017 10:12 | Actualitate

locuri muncaÎn județul Argeș, ca în multe alte zone din țară, agenții economici se confruntă cu o importantă lipsă de forță de muncă, calificată sau mai puțin calificată.

 

Aproape zilnic, lista locurilor de muncă vacante de la AJOFM cuprinde peste 900 posturi vacante, cele mai multe fiind în zona municipiului Pitești, la polul opus situându-se orașul Costești.

Aceasta polarizare a necesarului de forță de muncă spre mediul urban și în special spre municipiul Pitești, este reflectată în structura șomajului pe medii de rezidență – urban/rural. Astfel, din cei 10.111 șomeri câți erau înregistrați la sfârșitul lunii mai în evidența AJOFM, 8.778 (87%) provin din mediul rural.

Din dorința de a veni în sprijinul atât al agenților economici cât și al populației apte de muncă din mediul rural, la inițiativa Prefecturii Argeș și cu sprijinul primăriilor din sudul județului, AJOFM va organiza doua burse ale locurilor de munca în zilele de 29 și 30 iunie 2017, la Bârla și Slobozia.

Ținând seama de particularitățile forței de muncă din aceste zone, de nivelul de calificare profesională al persoanelor și pentru o bună corelare a cererii cu oferta de forță de muncă, au fost contactați și invitați să participe agenți economici cu un anumit profil economic și de activitate care să poată oferi soluții la problemele ridicate de posibilitatea ocupării locurilor vacante sau a transportului la locul de muncă al viitorilor angajați.

Până la această dată au confirmat prezenta 10 agenți economici cu o ofertă de 550 locuri de muncă vacante.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii