Web Analytics

Bulgaria ridică toate restricțiile pentru România-singura țară pentru care fac excepție

de | 28.07.2021 10:23 | Actualitate

Bulgaria ridică toare restricțiile pentru turiștii români. Suntem singura țară pentru care fac excepție. Vești bune pentru toți cei care vor să își facă vacanța în Bulgaria. Guvernul Bulgariei a anunțat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul țării vecine, în contextul pandemiei covid-19.

Turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică.

Așa cum prevede Ordinul oficial, „țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulație a cetățenilor și a persoanelor cu statut de reședință permanentă, pe termen lung, și a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă țară: România”.

”În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-și rezerve o vacanță spre sfârșit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiștilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit și astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiștii români trebuie să știe că foarte greu mai pot găsi locuri.

CITESTE SI Noi condiţii de intrare în Malta. România a fost inclusă în zona roșie

Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere și de o relaxare mai mare a gradului de ocupare”, declară Sebastian Constantinescu, directorul general al unei firme de turism.

Acesta recomandă mai ales luna septembrie, pentru că reducerile sunt atractive, vremea este foarte bună, iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii