Web Analytics
scris joi, 08.02.2024

Bugetul Piteștiului, aprobat fără votul opoziției. „Suntem pe drumul cel bun”

În după amiaza zilei de joi, 8 februarie, consilierii locali din Pitești au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului, cu 13 voturi „pentru” și 10 abțineri.

Bugetul Piteștiului, aprobat fără votul opoziției. „Suntem pe drumul cel bun”

Citește și: Locuințe pentru tineri la Pitești. Cine are prioritate

Aleșii locali ai PNL (patru la număr) și cei ai USR (șase la număr) s-au abținut de la vot, motivând prin Mihai Coteț și Mihai Mihăilescu că nu le-au fost aprobate toate amendamentele propuse, ci doar unele dintre ele.

Într-una dintre replici, consilierul Dumitru Tudosoiu a spus că „ne aflăm într-o situație extrem de ciudată, să nu vedem pădurea din cauza copacilor”, adică unii sunt supărați, de pildă, că nu au fost luate în calcul anul acesta propuneri de genul „parcări pentru biciciclete în cartiere”, în condițiile în care în buget – cel mai mare din istoria Piteștiului – sunt prinse „lucruri mari” care se vor realiza în acest an. Iar unele dintre aceste „lucruri mari” sunt lucrările ce se vor face la 17 școli și colegii din municipiu.

Vom beneficia de unul dintre cele mai performante bugete pe care le-a avut Piteștiul; este prima dată când bugetul de dezvoltare este mai mare decât bugetul de funcționare!

Suntem, deci, pe drumul cel bun: finanțări guvernamentale și europene, alocare eficientă pe lucrări de investiții!

Față de 2023 avem o creștere a bugetului de dezvoltare de 68%! Mulțumesc consilierilor locali și colegilor din primărie pentru suport, piteștenilor pentru interes și implicare! Îmi reafirm toată disponibilitatea și buna credință pentru dezvoltarea orașului nostru!” – este mesajul transmis de primarul Cristian Gentea pe Facebook.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *