Web Analytics

Bucureștiul va găzdui reuniunea miniștrilor de Externe ai statelor NATO, după explozia rachetelor rusești în Polonia și atentatul din Turcia

de | 16.11.2022 06:57 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale NATO va fi găzduită de București în 29 şi 30 noiembrie, iar agenda discuțiilor va aduce pe lângă tema războiului din Ucraina și, mai nou, explozia rachetelor rusești din Polonia și atentatul terorist de duminică, din Istanbul.

Citește și: Două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei. A fost convocat Consiliul de securitate

Reuniunea miniştrilor de externe din 29/30 noiembrie este prima de acest fel organizată în Romania. Ea va cuprinde patru sesiuni referitoare la punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri. La reuniune au fost invitate şi Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia.

Citește și: O nouă explozie a avut loc în centrul Istanbulului, la trei zile după atacul terorist

”Este extrem de important în actualul context de securitate foarte fragil, generat de invazia Rusiei împotriva Ucrainei. Al treilea element pe care vreau să îl menţionez este acela că România a fost de la început un susţinător al integrităţii teritoriale şi al suveranităţii Ucrainei, lucru recunoscut de către toţi Aliaţii, iar faptul că această reuniune are loc în România evidenţiază inclusiv acest sprijin pe care România îl acordă Ucrainei”, a declarat ambasadorul român la NATO, Dan Neculăescu, pentru Agerpres.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *