Web Analytics

Două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei. A fost convocat Consiliul de securitate

de | 15.11.2022 21:48 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Două rachete rătăcite, care ar proveni din Rusia, au căzut în această seară în satul Przewodów din voievodatul Lublin, în estul Poloniei. Două persoane au murit. Potrivit presei poloneze, rachetele au lovit o instalație de uscare a cerealelor. Poliția, procuratura și armata se află la fața locului.  Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat, ulterior, o reuniune urgentă a organismului care se ocupă de problemele de securitate naţională şi apărare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului pe contul de Twitter, relatează Reuters.

Citește și: Percheziții la maneliști suspectați că au încasat ilegal bani de la stat în timpul pandemiei

Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după ce Rusia a bombardat masiv, azi, Ucraina, inclusiv la Liov, oraş aflat în apropierea frontierei cu Polonia. Purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Piotr Muller, nu a menţionat pe Twitter despre ce urma să discute Comitetul şi nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, precizează Reuters. Decizia vine însă după ce Rusia a bombardat azi oraşe şi facilităţi energetice din Ucraina, atacuri soldate cu cel puţin un mort şi mai ales cu pene de curent pe scară largă. Kievul a anunţat că acesta a fost cel mai puternic val de atacuri cu rachete din cele aproape nouă luni de război.

Citește și: Angajat al Primăriei Pitești, reținut în dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom

Secretarul de presă al Departamentului american al Apărării, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat că SUA „sunt la curent cu informațiile din presă care susțin că două rachete rusești au lovit o locație din interiorul Poloniei, în apropierea graniței cu Ucraina”, dar că în prezent nu dețin informații oficiale care să confirme aceste informații, potrivit CNN. Departamentul Apărării a repetat că SUA „va apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, în timp ce așteaptă mai multe informații.

Polonia este stat membru NATO și are dreptul să invoce Articolul 5 din Tratatul NATO, care prevede că un aliat poate cere ajutor dacă este atacat. Cu toate acestea, până acum Varșovia nu a anunțat o astfel de intenție.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *