Web Analytics

Breaking news! Nicolescu nu se agață de scaun: și-a dat azi demisia din funcția de președinte al CJ

de | 13.03.2014 12:10 | Dezvăluiri

Constantin Nicolescu a făcut azi o mișcare surpriză, dând șah mat celor care l-au acuzat că se agață de scaun, mai ales după ce decisese să conteste în instanță ordinul prin care prefectul Cristian Soare l-a suspendat din funcția de președinte al CJ. Într-o  expunere demnă, fără a renunța la motivele și principiile pentru care a contestat ordinul prefectului, pe care îl consideră în continuare ilegal, fostul președinte invocă motive personale și de sănătate care l-au determinat să recurgă la demisie. Vă prezentăm în exclusivitate textul integral al acestei demisii care deblochează situația și lasă loc liber alegerilor pentru președinția Consiliului Județean, alegeri care se vor organiza, foarte probabil, odată cu alegerile europarlamentare, pe data de 25 mai. 

Subsemnatul Nicolescu Constantin, îmi prezint demisia din funcția de Președinte al Consiliului Județean Argeș.

Demisia survine pe fondul unor probleme de natură personală, care fac necesară respectarea unui program de recuperare a sănătății. Menționez că pe întreaga durată, în care am activat în serviciul public, am urmărit respectarea legalității tuturor normelor, care reglementau activitățile respective. În acest sens, mi-am susținut apărarea în litigiul în care ANI a emis acuzațiile de conflict de interese. De altfel, aceste apărări au fost omologate ca atare prin hotărârea judecătorească pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureș, care a respins acuzațiile ANI, prin infirmarea raportului care le conținea.
Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție are caracter irevocabil și fiind decizia ultimă pronunțată în acest dosar, trebuie să i se dea toate efectele legale. În sensul acesta, ordinul prefectului privind încetarea de drept a mandatului meu încalcă flagrant normele juridice care reglementează efectele situației de conflict de interese. Acest ordin a reprezentat o arogare a unei atribuții care aparținea resortului unei alte instituții, respectiv Consiliul Județean. Acest ordin reprezintă, în același timp, o înfrângere a principiului autonomiei locale, o ingerință în atributul deliberativ în baza căruia Consiliul Județean urma să decidă aplicarea sancțiunii disciplinare. Nu mai puțin, ordinul prefectului a ignorat principiul legalității sancțiunilor aplicate, aplicând unei situații de conflict de interese o măsură pe care legea o prevedea exclusiv pentru situația de constatare a unei incompatibilități. Deoarece nu pot accepta ca un reprezentant al autorității centrale să fie exponentul unei conduite nelegale, am considerat prezenta demisie și ca un semnal necesar reinstaurării pe făgașul firesc, legal, a modului de exercitare a atribuțiilor încredințate instituțiilor cu competențe administrative la nivel local. Am considerat util de a așeza problema încetării mandatului meu în contextul legal corespunzător literei legilor. În același timp, doresc să menționez că semnificația împrejurărilor emiterii acestui ordin nelegal al Prefecturii nu poate viza doar situația mea particulară, ci poate genera reverberații periculoase în întreg sistemul autorităților administrative din România.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii