Web Analytics

Bravo, Tudor Pendiuc! Adrian Mutu, primul Cetăţean de Onoare al Piteştiului condamnat la închisoare

de | 28.10.2015 21:29 | Dezvăluiri

# Piteșteanul a primit 14 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 14.000 de euro pentru că a bătut un chelner kosovar în octombrie 2010

Atacantul piteștean Adrian Mutu, care joacă în prezent la formația indiană FC Pune City, a fost condamnat la 14 luni de închisoare de justiția italiană, pentru lovirea unui ospătar din Florența, în 2010, pe vremea când evolua la Fiorentina, relatează presa din Italia.
Pedeapsa a fost dictată cu suspendare, în primă instanță de tribunalul din Florența, Mutu fiind condamnat și la plata unei amenzi de 14.000 de euro. Avocatul jucătorului român, Filippo Bellagamba, a anunțat că va face recurs: „A fost o judecată făcută asupra unei persoane și nu asupra unui fapt. Nu am mai văzut o pedeapsă așa mare pentru 25 de zile de spitalizare”.
În octombrie 2010, Adrian Mutu a agresat un ospătar într-un local din Florența, cu o săptămână înainte de expirarea suspendării sale de 9 luni pentru dopaj cu sibutramină. Conform martorilor, Mutu s-a certat cu chelnerul din cauza notei de plată, în jurul orei 5 dimineața, după care l-a lovit de două ori cu pumnul și apoi cu piciorul în timp ce chelnerul se afla la pământ. Berat Racaj, un kosovar de 28 de ani la acea dată, care locuia la Scandicci Alto (Florența), a fost transportat la spitalul Santa Maria Nuova și i s-a eliberat un certificat medical valabil o perioadă de 25 de zile, suficient pentru a intenta proces fotbalistului român.
Mutu înregistrează astfel o premieră nefericită: este primul Cetățean de Onoare al Piteștiului condamnat la închisoare. Reamintim că pe 18 mai 2004, Mutu primea acest titlu pe scena Teatrului Al. Davila de la primarul Pendiuc, fiind recompensat împreună cu fostul mare antrenor Leonte Ianovschi și cu Ioan Barbu, fostul jucător de top al lui FC Argeș.

Pendiuc s-a grăbit să îi acorde titlul, deși Mutu nu avea nici măcar un titlu în palmares

Decizia primarului Pendiuc de a îi acorda titlul lui Mutu a fost îndelung contestată, mai ales că la vremea respectivă fotbalistul nu avea niciun titlu în palmares. Hilară a fost și motivația primarului din Hotărârea de Consiliu Local:  ”pentru spectaculoasa  suită de  performanțe obținute  în  activitatea  fotbalistică națională și internațională și pentru promovarea imaginii municipiului Pitești și a României în lume”. O altă explicație a acordării premature a titlului pentru Mutu a fost și faptul că tocmai începuse campania electorală și Pendiuc avea tot interesul să își facă un capital de imagine masiv.
Că Pendiuc a greșit s-a văzut după numai patru luni, în septembrie 2004, când Chelsea l-a depistat pozitiv pe Mutu la un control antidrog, iar pe 29 octombrie 2004 i-a reziliat contractul.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole