Bratu – Voica: război de gherilă la Inspectoratul Şcolar

de | 17.03.2011 15:48 | Dezvaluiri

# Şeful Învăţământului s-a ales cu încă o plângere penală pentru abuz în serviciu. Abuz şi neglijenţă în serviciu, pentru aceste presupuse fapte s-a ales cu o plângere penală, sau cu o nouă plângere penală, după cum chiar el spune, şeful învăţământului argeşean Gabriel Bratu. În postura reclamantului se află Sindicatul Învăţământulul Preuniversitar Argeşean Muntenia, ca reprezentant al mai multor cadre didactice, nemulţumite de faptul că li s-ar fi redus salariul cu 25% în perioada concediului de odihnă, la presiunile inspectorului general şcolar.

Adrian Voica: „Domnul Bratu a aplicat abuziv Legea 118”

„Mai multe cadre didactice, membri ai noştri, au împuternicit sindicatul să depună o  plângere penală împotriva inspectorului şcolar general, Gabriel Bratu, pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. Mai exact, domnia sa a recomandat directorilor de şcoli să opereze reducerea salariului cadrelor didactice cu 25% şi pentru lunile iunie şi iulie, chiar dacă actul normativ care prevedea acest lucru intra în vigoare pe 3 iulie, adică se aplica salariului ridicat în august. Abuzul constă în faptul că oamenilor li s-au luat bani pentru o perioadă în care se aflau în concediu de odihnă şi pentru o perioadă anterioară celei în care textul de lege îşi produce efectele. În România, legea civilă nu se supune principiului retroactivităţii, nu acţionează retroactiv, aşa cum se întâmplă cu legea penală. Acolo unde nu au fost reţinuţi banii, conform recomandărilor domnului Bratu, acesta a procedat la controale şi presiuni. Mai exact, oamenii reclamă faptul că domnul Bratu a impus aplicarea abuzivă a Legii 118 şi sunt decişi să apeleze la toate instanţele naţionale şi internaţionale pentru a li se face dreptate”, ne-a declarat liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica.

Gabriel Bratu: „Am făcut un control la Liceul Zinca, unde este lider sindical soţia lui Voica”

De cealaltă parte, inspectorul general Gabriel Bratu are următoarea poziţie: „Într-adevăr, am o plângere penală, o nouă plângere penală din partea domnului Voica şi asta pentru că am demarat un control la Zinca Golescu, acolo unde lider de sindicat este soţia sa, doamna Gabriela Voica. De acolo se trage toată povestea. Controlul a fost perfect justificat, s-a efectuat la toate centrele bugetare, nu numai la Zinca, şi a vizat aplicarea unor prevederi legale. Plângerea a fost depusă la Poliţie şi deja am fost chestionat şi eu, şi alte persoane din conducerea inspectoratului, de către comisarul Cojocaru. Consider că tot ceea ce face domnul Voica este un abuz şi este foarte posibil ca toţi cei care am fost plimbaţi aiurea pe la Poliţie să facem, la rândul nostru, plângeri penale împotriva sa.”
(Florin Silvestru)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed