Web Analytics

Bolnavii Covid pot fi vizitați în compartimentul ATI de la Mioveni

de | 25.04.2021 09:31 | Actualitate

Persoanele care fac forme grave de Covid luptându-se să trăiască în compartimentul ATI-Covid al secției de Boli Infecțioase din spitalul de la Mioveni pot primi vizite din partea rudelor, dar și a preoților.

Conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni informează rudele pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați în compartimentul ATI-Covid al secției de Boli Infecțioase că pot intra să-i viziteze pe suferinzi. O singură persoană poate intra la pacient, o singură dată. Familia depune o solicitare la recepția spitalului. Medicul-șef de secție și medicul curant stabilesc data și ora la care se poate efectua vizita în spital.

CITESTE SI Spital municipal în Piteşti? Primarul Gentea e rezervat, vicele Tofan vrea o replică la „mastodontul din Mioveni”

 Programul de vizită este stabilit între orele 12-14 (zilnic).
Amintim că printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, preoţii pot să ajungă la patul bolnavilor de Covid-19, pentru a-i spovedi şi împărtăşi. Pacientul infectat cu SARS-CoV-2 care prezintă simptome severe de boală poate beneficia, la cerere, de asistenţă religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, şi cu acordul medicului curant. Clericul oficiant care intră la pacient (o singură dată) poartă echipament complet individual de protecţie asigurat gratuit de către unitatea sanitară și respectă toate măsurile sanitare care se impun. Se folosesc doar obiecte de cult ce pot fi dezinfectate înainte şi după utilizare, cu acordul medicului curant și nu sunt permise obiecte care generează flacără deschisă/închisă sau scânteie.

În unităţile sanitare în care există clerici angajaţi, aceştia asigură asistenţa religioasă pentru credincioşii cultului recunoscut cu acordul căruia a fost angajat, de comun acord cu medicul curant, au transmis pe pagina de Facebook reprezentanti ai spitalului.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii