Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Bolnavi şi… bolnavi. Un şmecher… de şmecher

M-a căutat recent la cabinet un reprezentant al Piteștiului de altădată. Are 80 de ani, este un intelectual rasat și ne știm de o viață.

Bolnavi şi… bolnavi. Un şmecher… de şmecher

„Doctore, te citesc de când ai debutat la «Argeșul» cu mulți ani în urmă. Ești inepuizabil. Felicitări!” I-am spus că eu nu fac decât să redau concis, fără să cosmetizez sau să inventez, ce văd și ce aud la cabinet. Inepuizabile sunt patologia umană, prostia naturală a unora, scrânteala altora, nesimțirea sau consumul mic de apă și săpun pe cap de locuitor.
„În 1985, când munceam la CAP-ul din sat și aveam deja doi copii, am rămas din nou gravidă, dar am hotărât că fac orice ca să avortez. Era vremea când trebuia să naști patru copii. Babele mă învățau cum să fac, dar eu am ales altceva. Am găsit un chiron lung de vreo 10 centimetri, l-am fiert bine, l-am dat cu spirt și după aia mi l-am introdus în… În două zile s-a pornit avortu’, dar chironul nu a mai ieșit niciodată. Nu mă doare, nu mă înțeapă, dracu’ știe ce s-a ales de el.”

„Dom doctor, am 70 de ani și acu’ vreo 20 de ani v-am fost pacientă tot aici, în policlinică. Aș vrea să-mi dați aceeași rețetă de atunci, că am scăpat de eczemă. Vă supărați dacă vă spun ceva? Ce secret aveți, că nu v-ați schimbat deloc? Îmi dau și io cu părerea: sigur aveți gagică!” Am zâmbit, nu am confirmat, dar nici nu am infirmat.
– A solicitat o consultație contra cost un șmecher de șmecher, dezinvolt, îmbrăcat sportiv, desigur tatuat, mirosind a parfum de calitate, fără loc de muncă, pentru că este un român fără frontiere ce bântuie prin Europa. „Am avut un contact sexual neprotejat. Am o rugăminte: nu mă tem, așa că vreau să-mi spuneți adevărul – ce am?” I-am răspuns scurt și la obiect: sifilis. A mai apucat să zică doar: „Poftim?” După care a leșinat și a căzut lat pe mozaic. L-am reanimat dându-i câteva palme și stropindu-l cu apă pe obraji.
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Năuceala cronică la români

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. „Ce mai e nou prin sat? Ce să fie, ne-a băgat curent în cimitir”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită