Web Analytics
scris miercuri, 20.12.2023

Bolnavi şi… bolnavi. Socrul cu două nurori

Este un țăran octogenar, mic de statură, fără pic de burtă, cu o privire iscoditoare și trăsături fizionomice asemănătoare izbitor cu ale lui Ion Iliescu, în seara când i-a anunțat pe români că Nicolae și Elena Ceaușescu au decolat cu un elicopter de pe acoperișul Comitetului Central al PCR. Pe sub o geacă veche avea un costum negru de pe vremea când era un „naș” inflexibil la CFR și o cămașă albă încheiată până la ultimul nasture de sub bărbie.
Când l-am întrebat de ce a venit la noi, mi-a spus că-l mănâncă rău pielea, de-i vine să se scarpine și cu o perie de scânduri. A început să se dezbrace și, atunci, în cabinet, s-a perceput un miros de lavandă, nu de transpirație, cum se întâmplă adesea, fie vară, fie iarnă. Nu-i știrb ca majoritatea bătrânilor de la țară, ci are o placă dentară care, atunci când zâmbește, îl face să pară mai tânăr. Vocea și gestica trădează un român de modă veche, un familist, un creștin care nu se așează la masă fără să spună „Tatăl Nostru”, un dur cu apucături cazone ce nu suportă să fie contrazis de cineva. Consultându-l și văzându-i tegumentele perfect normale, i-am spus că nimic nu trăda că ficatul sau un diabet zaharat ar putea justifica suferința.

Bolnavi şi… bolnavi. Socrul cu două nurori

„Atunci înseamnă că este pe sistem nervos. Totul mă enervează: pensia, politica, războiul din Ucraina, tineretul care s-a zăpăcit rău de când nu mai e Ceaușescu, mincinosul de primar al comunei și un popă nesătul de bani. Apoi, am două nurori la oraș, trecute prin școli, dar ale dracu’, n-ar face și ele de-ale gurii cum găteau pe vremuri femeile. Astea toată ziua se duc pe la magazine mari și super, cumpără prostii falsificate și împing la cărucioare. Nici dacă le bați nu știu să facă și ele niște chiftele cu mărar mult și usturoi. Eu le expediam de mult la mama lor…”
Dr. Viorel Pătraşcu
P.S. Nu ratați emisiunea „Cabinet Medical” ce va fi difuzată duminică, 24 decembrie 2023, la postul „Argeș TV”, la ora 11.30!

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Idei puţine şi fixe

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Ca la români, la nimeni

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *