Web Analytics
scris miercuri, 24.01.2024

Bolnavi şi… bolnavi. Semne bune… anul n-are!

Traversăm o perioadă nefastă a istoriei noastre. Tranziția chinuită nu s-a încheiat, brambureala legislativă continuă, criza morală o surclasează pe cea economică, prețurile sunt din zi în zi mai mari, recesiunea este doar la început, românii nu au repere morale din lumea clerului, nici a laicilor, iar mătăniile din țară și drumurile la Athos ale credinciosului de paradă Gigi din Pipera nu ne ajută cu nimic.
Mai mult decât oricine, medicii sunt singurii oameni din România care știu cât de amărășteni, triști, încrâncenați și lipsiți de speranțe că vor apuca și alte vremuri sunt milioane de conaționali. Se întâmplă așa, pentru că doar în cabinetele medicale, confruntați fiind cu suferințe fizice sau psihice, pacienții, încercând să se elibereze de atâtea necazuri cumulate, își dau drumul la gură, devin sinceri și spun tot ce gândesc. În această situație, în mentalul colectiv și-a făcut loc inevitabil, mai ales în lumea satelor și a multor regiuni din țară defavorizate din punct de vedere economic, ideea că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. Iar asta se întâmplă la mai bine de trei decenii de la acel miraculos decembrie 1989!

Bolnavi şi… bolnavi. Semne bune… anul n-are!

Cât despre sondajele de opinie apărute în anul premergător celor patru rânduri de alegeri din 2024, dacă nu sunt complet inventate de manipulatori diabolici de conștiințe, ele dovedesc faptul că respondenții bagă strâmbe, nu prea știu pe ce lume trăiesc sau o fac la caterincă dacă sunt la o bere.
Aud și văd la cabinet lucruri ce mă fac să mă închin. Iată opinia unei țărănci, în vârstă de 85 de ani, consultată recent: „Ascultam acu’ câteva seri cum l-au trădat pe Ceaușescu și cum l-au împușcat bărbosu’ Voican și gașca lui. Rușine să le fie! Ar trebui să ia puterea fii-su, ăla care mai trăiește!”
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Trista actualitate românească

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Asta epidemie: Manelizarea României

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *