Web Analytics
scris miercuri, 10.01.2024

Bolnavi şi… bolnavi. Asta epidemie: Manelizarea României

Cu ani în urmă s-a vorbit despre becalizarea și otevizarea României, de la Nistru pân’ la Tisa. La acest moment, după ce Testele Pisa au confirmat fără dubii că 44% dintre elevii români în vârstă de 15 ani sunt analfabeți funcțional, dacă ar fi testată întreaga populație, indiferent de vârstă, am afla că manelizarea face ravagii în proporție de peste 80%.
Am petrecut noaptea dintre ani în fața televizorului și cu telecomanda în mână până spre ora 4. Am dat dovadă de un soi de masochism, așa cum ni se întâmplă multora de când manelizarea și prostul gust s-au transformat într-o adevărată și fără leac epidemie. Derizoriul a devenit brand de țară.

Bolnavi şi… bolnavi. Asta epidemie: Manelizarea României

În loc să sting televizorul, ore în șir m-am crucit și m-am convins că ăștia suntem și nu ne putem schimba. Am revăzut ca și în toți anii trecuți armata de maneliști fericiți, adulați și neimpozitați, care, într-o perpetuă lălăială și hlizeală, s-au perindat de la o televiziune la alta: Vali Vijelie, Nicu Paleru, Adrian Minune, Jean de la Craiova, Daniela Gyorfi, Viorica de la Clejani, Vlăduța Lupău, Tzancă Uraganu, Liviu Puștiu și alții. A lipsit doar celebrul Gheboasă, cel care a electrizat mii de tineri la Untold, promovând dezmățul, prostituția și consumul de droguri.

Desigur, românilor li s-a oferit obsedantul repertoriu ce nu are moarte: „Se mărită Mona mea”, „Cenușăreaso”, „Constantine, Constantine”, „Roxana, mi-ai furat banana”, „Astea sunt zilele mele, una bună, zece rele”. Coloana sonoră a întregii nopți a fost cu manele, manele și iar manele. O fi și ăsta un motiv că nu suntem primiți în Spațiul Schengen.
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. „Aşa scump? Atunci… o las moartă!”

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Pipiterapia, pandemia şi prostia

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole