Web Analytics
scris miercuri, 29.11.2023

Bolnavi şi… bolnavi. Scrisori nepierdute

În decursul celor trei decenii de când am calitatea de medic și scriitor, ținute mai mult sau mai puțin ordonat, s-au adunat vrafuri de manuscrise ale celor 24 de volume publicate, fotografii, tăieturi din ziare, carnețele în care-s notate fel și fel de informații, scrisori de la pacienți sau SMS-uri nesemnate, cel mai probabil de la admiratoare. Recent, la un sfârșit de săptămână, mi-au picat în mână, le-am recitit și redau câteva fragmente.
– Fiind un geniu indubitabil, se apreciază că Einstein avea secvențe ADN ce-i dădeau capacități neobișnuite, primind mesaje din alte lumi. Când își concepea lucrările, intra într-un fel de transă.
– În topul fericirii mondiale alcătuit din 178 de țări suntem pe locul 136, după Guineea Ecuatorială, dar înaintea Rusiei și Bulgariei. Estimarea aparține unor britanici.
– „Domnule director, Subsemnatul…, din localitatea Pitești de bună.voie și ne silit de nimeni vreau neapărat să mă castrez… Acolo la testicole am o infecție incurabilă care nu se vindecă… N-am fost căsătorit niciodată mai ales că aș face monștri… Nu vreau să am relații sexuale cu femei și, pentru sănătate, vă rog să aprobați să fiu castrat.”

Bolnavi şi… bolnavi. Scrisori nepierdute

– Conu Alexandru Paleologu, cu gândul la Italia și Elveția: „Nu poți compara Renașterea cu ceasul cu cuc”.
– „Ce frumos scrii, ce frumos simți! Când mă apucă dorul de tine, încep să te citesc (azi, pe melodiiile Cesáriei Évora).”
– Petre Țuțea: „Cioran e o inteligență pură. Ceea ce e ciudat la Cioran nu e neliniștea de a fi om, ci neliniștea de a fi român”.
– „Noaptea Sânzienelor începe, Fântâna Blanduziei vă așteaptă. Să nu uitați să visați! Iertare! Vara devin excesivă!”
– Stimate d-le Doctor Pătrașcu, vă mulțumim pentru emisiunea duminicală de la Alfa TV. Este foarte utilă, interesantă și ascultată de întreaga lume a Mapamondului.”
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. D’ale românilor fatalişti

Citește și Dr. Viorel Pătraşcu se mută cu „tabletele” lui despre bolnavi la „Jurnalul de Argeş”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...