Web Analytics

Bolnavi şi… bolnavi. „S-a roşit «Cucul» în cioc”!

de | 24.04.2024 15:04 | Actualitate, Home, Opinii

În România, pentru că nu dai la orice colț de stradă de câte un Pleșu, Liiceanu sau Patapievici, însă a crescut exponențial numărul interlopilor, al drogaților și al celor tineri dar analfabeți funcțional, cuvântul cel mai des folosit începe cu litera „p” și desemnează organul genital masculin. La piață și pe stadion, la chef și la bătăile între clanuri, românii sunt mereu cu el… în gură. Apoi îl introduc în fraze scurte prin care sugerează că, din dragoste sau din dușmănie cruntă, îl bagă prin toate orificiile „adrisantului” și ale rudelor sale cele mai apropiate. De la pubertate și până la bătrânețe, acest organ, cu bunele și relele sale, este mereu în atenția bărbaților, dar și a adolescentelor. Le auzi des: „Du-te, bă, în p… mea!”
Când vin la cabinet, în funcție de cât îi duce mintea și umorul, vorbind despre el, posesorii îl numesc în fel și chip: penics, ștangă, aia mică, dar și ăla micu’, puță, cocoșel, cioacă, basculă, balaur, dânsa, cuc, chestie, ciocan, buzdugan, mătărângă, Gigel, Marinică sau organ. Cât despre țăranii bătrâni, ei îi zic fără ocolișuri așa cum sună cel mai bine și pe înțelesul tuturor: p…

Recent ne-a căutat un pensionar care toată viața a lucrat în agricultură cu fel de fel de chimicale. De câțiva ani merge din cabinet în cabinet, își povestește necazul cu o voce pierită și cu ochii trădându-i panica, dă acatiste, spune mereu în gând „Tatăl Nostru”, face spălături locale cu infuzii de plante, se unge ba cu cremă de față, ba cu ce-i recomandă medicii. „Sunteți ultima speranță! De ani de zile «Cucul» s-a roșit în cioc. Cum? E ceva banal și mulți bărbați pățesc la fel? Am făcut obsesie? Poate, dar simt că roșeața mă va duce la balamuc. Ce prevede mai nou cartea despre asta?” De atâta spaimă inutilă, mai avea în izmene doar un pui fomist de vrabie.
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Albina – o minune a naturii

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Rebegiţii şi săracii Europei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *