Web Analytics
scris miercuri, 04.09.2024

Bolnavi şi… bolnavi. Eterna şi involuata Românie

Din 1970, când mi-am început cariera medicală, au trecut, cu bune și rele, 54 de ani. O constatare amară și fără echivoc: relele devansează la scor bunele. Iar în viitoarele cinci decenii, în situația în care natalitatea continuă să scadă, iar tendința de emigrare să crească, ca standard de viață și ca educație, România va rămâne în coada Europei.

Bolnavi şi… bolnavi. Eterna şi involuata Românie

Văd și aud zilnic atâtea bazaconii de râsu’-plânsu’, exact ca la proști, încât îmi spun mereu în gând: Doamne, mai deșteaptă-i pe români!
„Am 68 de ani și n-am dormit de spaimă toată noaptea. De ce? Pentru că am auzit la știri că a intrat în țara noastră o bacterie mâncătoare de carne de pe corpul omului… Nu am așa ceva? Adică bubulițele astea le am de la pisoiu’ cu care dorm în pat? Păi, ce să fac, dom’ne, sunt iubitoare de animale. Drăguțul de pisoi mi-a adus și căpușe. Vreo două le-am găsit înfipte în pielea mea. Le-am tras cu o pensetă de aia care o folosesc la sprâncene.”
– Un octogenar mi-a întins o hârtie pe care scrisese: „De vreo 2-3 luni au apărut niște bătături în talpă și niște crăpături în călcâie și degete care sau vindecat cu spălat cu apă caldă și cu săpun și cicatridină de la farmacie. Mai puțin una care nu se vindecă deși le-am tratat la fel, plus că soția m-a tratat și cu înțepături de albine.”
„Am împlinit 70 de ani și am pe puță un precipitat alb. Să fie vechiul sculament pe care mi l-a găsit un doctor bătrân în urmă cu 45 de ani? Lucram pe un șantier și, într-o seară, m-am dus cu alți trei nef… la o parașută care ne-a luat la ea acasă și ne-a rezolvat pe rând. Peste patru-cinci zile mi-a apărut un puroi pe canal, care s-a dus în boașe, ce s-au făcut cât oul de struț. Din cauza asta, când m-am însurat, nevasta nu a rămas niciodată gravidă.”
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Mergi la cabinet, nu te lua după net

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Povestiri care ar putea fi adevărate

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...