Web Analytics

Bogdan Ivan şi-a trecut în CV o facultate inexistentă

de | 30.03.2011 17:14 | Dezvăluiri

# Uite cine se vrea prefect de Argeş! # Pedelistul a rămas corigent la matematică şi română în liceu. Corigent la limba română. Nu, nu este vorba de romanul scris de Ion Minulescu, ci de o întâmplare nefericită din viaţa de licean a pedelistului Bogdan Ivan, numele cel mai des vehiculat pentru a-l înlocui pe prefectul Gogu Davidescu.

Ani de liceu, cu emoţii la română… şi mate

Cert este faptul că perioada cuprinsă între 1993-1997 n-a fost deloc una fastă pentru actualul director din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), iar anii de liceu, despre care se spune că sunt cei mai frumoşi din viaţă, au reprezentat pentru Ivan un adevărat coşmar. Motivul? În timpul liceului, început la Colegiul „IC Brătianu” şi terminat la „Ion Barbu”, domnul Goe al PDL-ului s-a numărat printre elevii certaţi cu învăţătura, tatăl său, dar şi dascălii de la liceele pe la care a trecut făcând eforturi supraomeneşti pentru a-l trece clasa. Şi n-o spunem noi, ci cataloagele care erau pline de note mici şi chiar două corigenţe la materiile română şi matematică.

Cum şi de ce s-a transferat Bogdan Ivan în ultimul an de liceu

Faptul că Ivan a rămas corigent nu reprezintă un fapt din cale-afară de spectaculos. Mult mai interesant ni se pare motivul şi felul în care acesta s-a transferat de la Colegiul „IC Brătianu”, unde a învăţat primii trei ani, la „Ion Barbu”. De ce a recurs la acest gest? Pentru că a rămas corigent la română şi matematică în cel de-al doilea semestru din ultimul an, iar perspectiva de a nu intra în examenul de bacalaureat se contura tot mai clar. Cum a ajuns la alt liceu, deşi în primul şi ultimul an transferurile sunt interzise? Răspunsul este simplu. Tatăl lui Bogdan Ivan era un potent om de afaceri, iar Inspectoratul Şcolar General era condus de Gheorghe Popa, membru PNŢCD, partid care făcea parte din Convenţia Democrată, alături de PD. Probabil că şi din acest motiv Bogdan Ivan ascunde faptul că primii trei ani de liceu i-a făcut la „IC Brătianu”, el trecând în CV-ul postat pe site-ul alegeri.tv că, în perioada 1993-1997, a absolvit… Liceul Teoretic „Ion Barbu”.

Facultatea invizibilă

Ceaţa persistă şi în cazul studiilor superioare făcute de pedelistul care se visează prefect de Argeş. Astfel, în CV-ul postat pe site-ul de care aminteam, la rubrica „Studii” apare că Bogdan Ivan este licenţiat în drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, fără a specifica, însă, dacă este vorba de Academia de Poliţie. Sau de Universitatea Bucureşti, care, într-adevăr, a luat fiinţă în urma unui decret semnat de Alexandru Ioan Cuza, dar care nu poartă numele domnitorului. Este posibil ca Bogdan, prins până peste cap cu treburile prin diverse ministere, să-i fi trecut greşit numele? Posibil să fi greşit centrul universitar şi să fie Universitatea din Iaşi, deşi pare greu de crezut că asemenea erori pot apărea în momentul în care completezi un curriculum vitae. Singura variantă plauzibilă rămâne aceea că Bogdan a făcut vreo facultate particulară obscură din categoria „fabricilor” de absolvenţi, cu toate că pe niciun site specializat nu figurează vreo instituţie de învăţământ superior din Bucureşti care să poarte această denumire. În concluzie, Bogdan Ivan a fost prins încă o dată cu ocaua mică. Tot la capitolul accidente, pardon, studii, directorul din CNADNR se mândreşte cu un master în domeniul „Automobile, accidente rutiere” absolvit în 2004 la Universitatea din Piteşti.
Greu de precizat dacă, în ceea ce-l priveşte pe Bogdan Ivan, vorbim de impostură sau, pur şi simplu, de neglijenţă. Până la urmă, nici nu contează foarte mult. Ceea ce trebuie evidenţiat este faptul că, în condiţiile date, marea speranţă a PDL Argeş reprezintă o variantă cel puţin nepotrivită pentru ditamai postul de prefect al Argeşului. Am încercat să-i luăm un punct de vedere şi lui Bogdan Ivan, însă, până la închiderea ediţiei, nu ne-a răspuns la telefon.
(Neluţu DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii