Web Analytics

Bobi Marinescu: „Mi-am făcut eu vaccinul, le-am arătat angajaţilor că nu mor şi s-au convins”

de | 22.10.2021 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri

# Sondaj. Le impun oamenii de afaceri din Argeş angajaţilor să se vaccineze?

Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 din România, vaccinarea este voluntară și neobligatorie. Însă, chiar zilele trecute, a circulat informația că angajații firmei „Clemans” au fost anunțați, printr-un afiș semnat de Florente Cleianu, patronul „Clemans”, că pe 15 octombrie se organizează o sesiune de vaccinare cu Johnson la sediul firmei, iar salariații care nu se vaccinează sau nu sunt vaccinați, tot vineri, 15 octombrie, își vor prezenta cererea de concediu de odihnă sau fără plată, pentru că de la 18 octombrie nu vor mai fi primiți în cadrul societății. „Nu i-am obligat. Le-am spus că nu mai pot fi în colectiv dacă nu sunt vaccinați și nu poartă mască. Dacă e pandemie și stă în concediu până trece, ce e rău?!”, a spus Florente Cleianu pentru presa locală. Am luat legătura cu mai mulți oameni de afaceri din Argeș pentru a afla procentul vaccinaților din firmele lor și modalitatea prin care i-au convins, dacă i-au convins, pe angajați să se vaccineze.

Gheorghe Badea – „Grupul Industrial Componente”: „Dacă sunt peste 3 miliarde de vaccinați pe glob, ce să mai analizezi tu, ca individ, că e bine, nu e bine?…”

Grupul Industrial Componente al omului de afaceri Gheorghe Badea are peste 2.000 de angajați. „Cu multă muncă pe toate planurile, am reușit să ajungem ca majoritatea, 60-70%, să fie vaccinați”, ne-a spus Gheorghe Badea. „N-am impus. Au vrut, unii da, unii ba. Muncă de lămurire și, până la urmă, au înțeles. Durerea mare e că fiecare individ alege nu ceea ce e pozitiv din ceea ce se prezintă, că informațiile sunt de o diversitate extraordinară, că nu e nicio discernere și pe toate sursele de informații apar aspecte negative, și atunci omul, de regulă, alege răul, fapt pentru care această țară a noastră a ajuns să fie, cu 30%, coada cozilor”, a mai explicat Gheorghe Badea, care a făcut și doza a treia de vaccin. „Dacă sunt peste 3 miliarde de vaccinați pe glob, ce să mai analizezi tu, ca individ, că e bine, nu e bine?…”, mai crede Gheorghe Badea.

Virgil Dumitru – „Comesad”: „Sunt și câțiva care nu vor să se vaccineze”

Virgil Dumitru, patronul de la „Comesad” și “Comesad Drumuri”, a spus că domnia sa este vaccinat și că angajații de la birouri sunt toți vaccinați. „Ca peste tot, o parte s-a vaccinat, o parte merge acum să se vaccineze și sunt și câțiva care nu vor să se vaccineze”, a mai spus Virgil Dumitru.

Citește și Înainte să moară, denunţătorul Viorel Bolovan ceruse ordin de protecţie împotriva fratelui său

Emil Enescu – Hotel „Victoria”: „Eu n-am obligat pe nimeni, deși le-am sugerat că e bine să se vaccineze”

Și la Complexul hotelier „Victoria”, din centrul Piteștiului, aproape toți angajații sunt vaccinați. „90% s-au vaccinat. Cei care au avut Covid nu s-au mai vaccinat. Din proprie inițiativă. Eu n-am obligat pe nimeni, deși le-am sugerat că e bine să se vaccineze”, a spus patronul hotelului. Dl. Emil Enescu ne-a spus că domnia sa nu este vaccinat, pentru că a trecut prin boală și nu au trecut încă 6 luni de când s-a infectat cu Covid.

Dumitru Grecu – „Valea cu Pești”: „La mine, 80% sunt vaccinați”

Dumitru Grecu, managerul hotelului de pe Transfăgărășan „Valea cu Pești”, s-a vaccinat împotriva Covid-19, dar a spus că nu va obliga pe nimeni să se vaccineze.
„La mine sunt vaccinați, cred, undeva în jur de 80%, mai sunt doar câțiva care oscilează. Eu, de obligat, am spus că nu pot să oblig pe nimeni. Dacă legea va veni, la un moment dat, și ne va obliga, probabil că se vor vaccina, nu știu ce să spun, dar 80% din ei sunt vaccinați”, ne-a declarat Dumitru Grecu, care a mai spus că angajații săi se testează periodic. „Destul de complicat să îi oblige cineva, plus că faptul că se îmbolnăvesc în continuare cei care sunt vaccinați și că transmit virusul nu îi convinge. Toată lumea citește, mă întreabă tot timpul. Din punctul meu de vedere, le-am spus că nu o să oblig niciodată pe nimeni; dacă legea ne va obliga, atunci e altceva, deocamdată… În schimb, avem teste și facem periodic testele rapide, ca să putem să garantăm oaspeților noștri că nu suntem noi purtători de viruși. Obligatoriu, în mod special, cei care nu sunt vaccinați se testează”, a spus Dumitru Grecu.

Citește și Generalul în rezervă Nicolae Berechet, critic faţă de recentele scandaluri din poliţie: „Văd oameni puşi să conducă structuri şi care nu au capacitatea, nici informativă, nici aplicativă să o facă”

Dan Lazăr – „Com Divers Auto Ro”: „Abia aștept să îl fac și pe al treilea”

La „Com Divers Auto Ro” sunt în jur de 380 de angajați. Patronul Dan Lazăr se numără printre cei vaccinați: „Abia aștept să îl fac și pe al treilea. Pe 28, luna asta, mi se împlinesc 6 luni”.
Omul de afaceri Dan Lazăr a mai spus că nu le-a impus angajaților săi să se vaccineze și că i-a informat despre situația din fiecare țară. „Noi suntem obligați să le spunem legile, să le aducem la cunoștință noutățile despre legea din fiecare țară și, vă dați seama, nu trec 2-3 zile și trebuie să primească pe grup «țara cutare e pe roșu»”.
Am vorbit și cu directorul general al cunoscutei firme de transport internațional, Alexandru Popa, care ne-a spus că în jur de 30% din angajați sunt vaccinați. „Nu am impus, pentru că am hotărât că nu impunem. S-au vaccinat din proprie inițiativă”, a mai spus Alexandru Popa.

Legat de situația externă a transportatorilor, Alexandru Popa a spus: „Depinde de legislația din fiecare țară. În Italia era ultima regulă, de la 15 luna asta trebuia să se prezinte la încărcare-descărcare certificat sau că au trecut prin boală sau un test negativ și am înțeles că vineri s-a făcut o excepție pentru șoferii de tir. Dacă nu participă efectiv la încărcare, nu mai au obligația prezentării, adică dacă rămân în cabină și încarcă proprietarul mărfurilor, nu mai au obligația să prezinte. În rest, mergând pe aceleași premise, deci nu au legislație scrisă, avem probleme când intrăm în țară. Asta e singura mare dramă, când intrăm în țară, că nu s-a mai făcut niciun fel de excludere a șoferilor de la regula asta. Dacă vin din zona roșie și nu sunt vaccinați, intră 2 săptămâni în carantină, dacă sunt în zona galbenă și n-au test sau n-au vaccin, 10 zile ș.a.m.d.”, a mai spus directorul de la “Com Divers Auto Ro”.

Citește și Camelia Filipescu: „Preoteasa Sturzeanu ar trebui să îşi facă datoria. Nu e curăţenie în casă!”

Relu Procopiu – „Casa Marcea”: „Salariații au văzut la mine cât am fost de grav bolnav și toți au acționat foarte rapid”

Am vorbit și cu Relu Procopiu de la Casa de Vinuri „Marcea” Ștefănești. „Noi avem, la toate societățile, 100% vaccinați. O singură fată, căreia nu i-a dat voie să se vaccineze (nu i-a dat voie medicul din cauza unei probleme de sănătate, n. red.), atât”. Relu Procopiu a mai spus că angajații sunt vaccinați deja de câteva luni și nu au fost obligați. La “Marcea” sunt 6-8 angajați, iar la “Invest Prospeed” sunt 23.

La sfârșitul lunii ianuarie a.c., omul de afaceri Relu Procopiu a fost bolnav de Covid-19 și a fost internat la Spitalul Mioveni. „Eu am făcut și boală grea, am fost pe moarte, am stat două luni jumătate în spital. La mine a fost problemă. Am stat o lună jumătate numai la ATI și am stat și o lună de zile la recuperare, la Târgu-Mureș. Am fost rău de tot. Dacă nu era Spitalul de la Mioveni, eram mort în altă parte. Toți oamenii îi avem vaccinați, s-au vaccinat ei, nu i-a obligat nimeni, dar sunt puțini la noi, nu sunt mulți. Ei au văzut la mine cât am fost de grav bolnav și toți s-au speriat și au acționat foarte rapid”, ne-a declarat omul de afaceri.

Bobi Marinescu – „Star Trading Impex”: „Puterea exemplului e cea mai bună”

La firma de construcții civile și industriale „Star Trading Impex” lucrează 200 de angajați. Managerul Victor (Bobi) Marinescu spune că s-au vaccinat aproape toți. „Da, au vrut toți. Au mai fost câțiva care s-au convins mai greu, dar nu au fost probleme. Cred că sunt (vaccinați, n. red.) în proporție de 99%. Nu știu, unul sau doi, poate, să nu fie vaccinați, foarte puțini”, ne-a declarat Victor Marinescu.

Managerul spune că i-a convins pe angajați prin exemplul personal. „Inițiativa a fost a mea, adică oamenii erau reticenți, unii din ei, și a trebuit să îi conving. M-am dus și mi-am făcut eu vaccinul, le-am arătat că nu mor și s-au convins. Dacă n-am murit eu, probabil că n-o să moară nici marea majoritate a lor. Puterea exemplului este cea mai bună”, ne-a spus Victor Marinescu. L-am întrebat și dacă i-a obligat. „Cum să îi oblig? Dacă nu voiau să se ducă se vaccineze, nu se duceau, dar nu le-am spus. Le-am explicat că e pentru binele lor, nimic altceva, nu poți să îi obligi”, a precizat managerul. Legat de ce se întâmplă în alte țări, Victor Marinescu a spus: „Se vaccinează oamenii din conștiința lor. Acum, dacă la noi conștiința credem că ne-o dă Dumnezeu și dacă zicem «Doamne, ajută!» și ne scapă, bine; dacă nu, nu”.

Citește și Parohul de la Mavrodolu ne-a vizitat la redacţie. Şi ne-a dezvăluit reţeta de moştenit bătrâne

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Idioții tot idioți. AMERICA V-A SPUS CLAR CA O SA FIE EFECTE PE TIMP LUNG, NU CA MURIȚI IMEDIAT. ÎN FAPT NENOROCIREA ACTUALA VINE TOT DE LA OAMENII CU BANI AI AMERICII. Oamenii cu bani ai României sunt doar comici la crima americana.