BNR: Ministerul Finanțelor a împrumutat într-o singură zi peste 5 miliarde de lei de la bănci

de | 9.08.2022 10:42 | Actualitate, Economie, Home

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 5,07 miliarde de lei de la bănci, prin două emisiuni de titluri de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), conform Agerpres.

Astfel, Finanţele au atras 4,047 de miliarde de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu maturitate la 115 luni, la un randament mediu de 8,11%, şi 1,026 de milioane de lei, printr-o altă emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 40 de luni, la un randament de 8,12%.

Citește și: E-mailurile cancelarului german Olaf Scholz investigate de poliție

Marţi sunt programate două licitaţii suplimentare prin care statul vrea să atragă încă 150 de milioane de lei la randamentele stabilite luni pentru obligaţiuni. Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna august 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de cinci miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 585 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Citește și: Bani de la stat pentru românii afectați de situații de calamitate

Suma totală, de 5,585 de miliarde de lei, este cu 1,335 de miliarde de lei peste cea din iulie, de 4,25 de miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.