Web Analytics
scris marți, 01.11.2022

BNR lansează două monede din aur și argint

Banca Naţională a României a anunțat că va lansa două monede noi în circuitul numismatic. Este vorba despre o monedă de aur în valoare de 500 de lei și alta de argint în valoare de 10 lei, cu tema 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria.

BNR lansează două monede din aur și argint

Pe aversul celor două monede apare o imagine de epocă a Catedralei Încoronării de la Alba Iulia, după o inscripţie în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală şi anul de emisiune „2022”, transmite BNR. În timp ce pe reversul comun al monedelor din aur şi argint apar portretele şi semnăturile Regelui Ferdinand I şi Reginei Maria, inscripţia circulară „INCORONAREA DE LA ALBA IULIA” şi inscripţia latentă „100 ANI”.

Tirajul maxim pentru monedele din aur este de 1.000 de piese și 5000 de piese pentru cele din argint. Preţul de vânzare pentru banul galben este de 14.100,00 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.  Moneda din argint se vinde cu 470,00 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi actul de autenticitate, conform Băncii Naționale a României.

Citește și: Castelul Bran, luat cu asalt  după petrecerea miliardarilor

BNR  anunță că cele două monede noi, cu tema 100 de ani de la încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic, începând cu data de 31 octombrie 2022, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită