Web Analytics
scris luni, 29.01.2024

BNR a lansat o monedă dedicată lui Constantin Brâncuşi. Ce preţ va avea

Expoziţia Brâncuşi de la Timişoara a adunat o mulțime impresionantă: peste 130.000 de vizitatori din toată lumea au venit în cele patru luni să admire operele marelui sculptor. La final de eveniment, Banca Naţională a lansat o monedă de argint dedicată lui Brâncuşi.

BNR a lansat o monedă dedicată lui Constantin Brâncuşi. Ce preţ va avea

Citește și: Trei soldați americani uciși și peste 30 de răniți într-un atac cu drone în Iordania


De la începutul expoziţiei, în data de 30 septembrie 2023, peste 130.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Naţional de Artă. Mai bine de 26.000 dintre aceştia au fost elevi, în peste 900 de vizite şcolare, tineri nu doar din România, ci şi din ţări precum Germania, Austria, Franţa şi Canada. La Timişoara, au fost expuse opere aduse din Paris, Veneţia şi Londra, în total 22 de sculpturi, 11 desene şi zeci de fotografii realizate chiar de sculptor.

Citește și: Fermierii francezi se pregătesc „să asedieze” luni Parisul pe termen nedeterminat


Ultima zi a expoziţiei a marcat şi o premieră. Banca Naţională a lansat o monedă de argint dedicată sculptorului român, care va fi emisă într-un tiraj de 5.000 de exemplare. Va fi scoasă la vânzare în această săptămână la un preţ de 547 de lei. Moneda are pe avers clădirea Muzeului Naţional, inscripţia României în ac de cerc şi stema României. Pe revers este portretul şi numele lui Constantin Brâncuşi şi anul naşterii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *