Web Analytics
scris duminică, 28.01.2024

Trei soldați americani uciși și peste 30 de răniți într-un atac cu drone în Iordania

Trei soldați ai armatei americane au fost uciși și cel puțin 30 au fost răniți într-un atac cu dronă în cursul nopții asupra unui mic avanpost american din Iordania, au declarat oficiali americani pentru CNN, marcând astfel prima dată când militari americani au fost uciși de focuri inamice în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Gaza. Incidentul de securitate este extrem de important pentru că, dacă SUA decid să riposteze, ar putea duce la o tensionare suplimentară a situației.

Trei soldați americani uciși și peste 30 de răniți într-un atac cu drone în Iordania

Citește și: O româncă din Italia a murit după ce a așteptat trei ore să vină ambulanța

Uciderea a trei americani în Iordania, în apropiere de granița cu Siria, reprezintă o escaladare semnificativă a unei situații deja tensionate în Orientul Mijlociu.
Conform oficialilor, drona care a lovit în timpul nopții a aterizat în apropierea locuințelor în care dorm militarii americani. Baza care a fost atacată este un mic avanpost american numit Turnul 22, în apropiere de granița cu Siria. Nu este clar de ce apărarea antiaeriană nu a reușit să intercepteze drona, care pare să fie primul atac cunoscut asupra Tower 22 de când au început atacurile asupra forțelor americane și ale coaliției din regiune la 17 octombrie. Forțele americane de la avanpost se află acolo ca parte a unei misiuni de „consiliere și asistență” cu Iordania.

Citește și: Lasconi, atac dur la adresa lui Drulă, în şedinţa USR: „Am primit un şut în fund de pe lista de europarlamentare”


SUA au circa 3.000 de militari staționați în Iordania, una dintre puținele țări din Orientul Mijlociu care au o relație de cooperare cu Washinhtonul. De remarcat că și România are o relație extrem de bună cu Iordania, iar ambasador la Amann este George Maior, fost director al SRI și fost ambasador la Washington. Președintele Joe Biden a avertizat într-o declarație că SUA vor răspunde: „Nu vă îndoiți – îi vom trage la răspundere pe toți cei responsabili la momentul și în modul pe care îl vom alege noi”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *