Web Analytics

Blocul social de la Câmpulung, un nou caz „Pardon”

de | 23.09.2022 10:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Inspectoratul de Stat în Construcții tot face drum pe la Câmpulung! Acțiunea de control a inspectorilor ISC a vizat obiectul de investiții bloc social de locuințe cu 50 de apartamente, o lucrare criticată încă de pe vremea fostului primar Liviu Țâroiu din cauza costurilor necesare imense. Un calcul inițial releva faptul că un apartament ar costa aproape 90 de mii de euro pentru a fi realizat! Cu chiu cu vai a reușit Țâroiu să obțină aprobarea consilierilor locali pentru investiția de lux, fiind nevoie de trei încercări pentru a avea votul majoritar. Țâoiu nu a mai apucat să înceapă lucrările, acestea au demarat în timpul mandatului Elenei Lasconi, însă a apărut riscul întreruperii activității după modelul celebru al Bulevardului „Pardon”.

Adică a venit ISC-ul și a descoperit că documentația nu este în regulă, iar cum greșeala nu se iartă în asemenea cazuri, primărița a fost amendată. Și spune că va contesta procesul-verbal de aplicare a sancțiunii, nu și procesul-verbal întocmit de ISC în urma controlului, fiindcă, susține ea, aici e vorba de o constatare, nu de aplicare unei sancțiuni. Tocmai de aceea actul de control a fost acceptat de Primărie, dar cu obiecțiuni.
Două avize lipsă și emiterea cu întâziere a autorizației de construire au fost problemele depistate de ISC.

Citește și Lucrările la Bulevardul Pardon au fost oprite. Prefectul de Argeș: „Să lăsăm instanța să își spună cuvântul!”

„Mărunțișuri”, susține Lasconi și explică situația prin aceea că autorizația nu a fost emisă la timp, adică în 30 de zile după apariția certificatului de urbanism, pentru că tocmai atunci s-a găsit fostul arhitect șef Cătălin Ghiță să demisioneze, astfel că s-a apelat la arhitectul de la județ. Și nu s-a ținut cont de perioada necesară derulării corespondenței cu acesta. O petiție adresată Avocatului Poporului și Inspectoratului de Stat în Construcții a declanșat noul caz căruia i se întrevede un deznodămât intermediar similar celui al Bulevardului „Pardon”. Cică noul bloc ar lua lumina solară celor dintr-un bloc vecin.

„A fost o petiție făcută de o doamnă care nici măcar nu stă în blocul vecin”, susține Elena Lasconi, care încă o dată reclamă dușmănia. „Sunt persoane care doresc să facă rău, iar politicul se folosește de instituțiile statului ca să blocheze lucrări. Și nu sunt povești, se știe că PSD plus PNL egal LOVE”, este de părere primărița Lasconi. „O să încerce să ne blocheze, dar asta nu înseamnă sfâșitul lucrărilor. Înseamnă că se întâzie, dar apoi vom merge mai departe. Eu nu sunt dispusă să cedez”, anunță edilul șef al Câmpulungului.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Nici dacă voia, prefectul nu scăpa! Prefectura a fost sesizată şi de un cetăţean asupra problemelor cu autorizaţia pentru Bulevardul „Pardon”

Citește și PNL Câmpulung solicită publicarea procesului verbal al ISC și a proiectului de reabilitare a Bulevardului Pardon

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *