Web Analytics

Biserică-monument reabilitată la Câmpulung

de | 6.02.2020 13:05 | Cultură

Două monumente marcante pentru istoria Câmpulungului sunt afectate în prezent de lucrări de restaurare şi punere în valoare. Dacă la Mânăstirea „Negru Vodă” proiectul a debutat, faptic, la începutul lui 2018, iar durata estimată a intervenţiei este de trei ani şi trei luni, la Biserica „Sfântul Nicolae Popa-Savu” lucrările au început în 2020.
La Mânăstirea „Negru Vodă” se intervine pentru consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a mănăstirii, a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, a turnului şi zidului şi a casei egumeneşti. Costurile totale sunt de peste 19 milioane de lei, obţinuţi printr-un contract de finanţare în cadrul POR 2014-2020.
Biserica recent intrată în consolidare, cu hramul „Sfântul Nicolae-Popa Savu”, este un lăcaş de cult reprezentativ pentru Câmpulung. Situată în centrul municipiului muscelean şi edificată prima oară prin secolul al XVII-lea, este a doua biserică zidită după cea Domnească şi este considerată a fi cea mai frumoasă din Câmpulung, fiind construită în stil semigotic şi în formă de cruce grecească. Valoarea totală a finanţării este de aproape cinci milioane de lei, contractul fiind semnat tot în cadrul POR 2014-2020. Din cauza lucrărilor, slujbele se ţin acum în capela lăcaşului de cult. Reabilitarea ar trebui să fie gata la mijlocul anului 2021, iar după aceea biserica va fi inclusă în circuitul turistic al fostelor capitale româneşti.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii